Akce se zúčastnilo bezmála 40 dopravních policistů v automobilech v barevném provedení policie i v civilním provedení, policisté na motocyklech i policejní vrtulník.

"Během čtyř hodin policisté zjistili 167 přestupků a jeden trestný čin. 144 přestupků vyřešili na místě a uložili pokuty za více než 100 tisíc korun. Další řešili oznámením správnímu úřadu," uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Jednalo se především o nedodržení nejvyšší povolené rychlosti, v sedmi případech šlo o přestupek na úseku alkoholu a v jenom případě šlo o alkohol v rovině trestného činu. Čtrnáct pokut policisté udělili za nevyhovující technický stav a v devíti případech šlo o zádržné systémy. "Za pomoci podpory leteckého dohledu se podařilo zjistit přestupky týkající se předjíždění v místech, kde je to zakázáno a dochází zde k častým dopravním nehodám," pokračovala policejní mluvčí.

Během dopravně bezpečnostní akce policisté naměřili „rekordmany“ u Chlaponic na silnici R 20 s rychlostí 180, u Selibova na devadesátce 162 a na silnici I/19 v obci Orlík nad Vltavou na padesátce 82 kilometrů v hodině.

S přicházející letní sezonou budou policisté v zesílených kontrolách pokračovat.