„Někdy si ještě zafetuju, to ano, ale žádné drogy jsem neprodával a neprodávám,“ řekl soudci Romanu Šustrovi ve své výpovědi.

Státní zástupkyně Monika Čížková viní O.M. z toho, v roce 2018 v Blatné na několika místech prodával zmíněné drogy. „Činil tak opakovaně,“ uvedla ve své žalobě.

Jedním z tzv. prvouživatelů měl být také svědek J.S. Obžalovaný ho zná, ale podle něj nejde o prvouživatele. „Tenhle člověk fetuje celý život a sám za mnou přišel, že potřebuje drogy. Něco jsem mu dal, ale nikdy ne za peníze. Nechápu, proč tvrdí, že mi platil,“ pokračoval obžalovaný.

Ornitolog Václav Beran při kontrole sokolího hnízda na druhé nejvyšší stavbě Temelína.
I letos v Temelíně zahnízdili kriticky ohrožení sokoli

Ve své řeči rezolutně popřel, že by někdy prodával lysohlávky. „Houbičky jsem jednou měl a je to hrozné. Umřel mi na ně kamarád, takže s nimi nemám nic společného,“ hájil se O.M.

Kromě toho přiznal, že dříve užíval drogy velmi často. „Nyní si dám drogu jen občas, hlavně kouřím trávu. V práci, kde jsem dříve dělal, kouřilo trávu hodně lidí. Někdy jsem ji přinesl já, jindy někdo jiný. Ale ne za peníze,“ dodal.

K soudu byli přizváni dva svědci, kteří měli od obžalovaného zakoupit drogy. Ani jeden se nedostavil. Již zmíněný J.S. se nedostavil bez omluvy a nebyl k zastižení ani na telefonu, druhý svědek R.M. zaslal soudu omluvu z jednání kvůli zranění.

Soudce Roman Šustr odročil líčení na 9. června. O.M. je obžalovaný z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.