Násilné trestné činy
na jihu Čech ZDE.

V pondělí ráno o tom informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová: "Jihočeští kriminalisté byli ve čtvrtek 20. května ve večerních hodinách přivoláni do jedné obce na Jindřichohradecku. V jednom bytovém domě zde byla nalezena mrtvá žena (55 let). Hned na místě bylo zřejmé, že útočník ženě zasadil několik bodnořezných ran."

Kriminalisté ve spolupráci s policisty okamžitě rozjeli vyšetřování. "Nic na místě činu nenasvědčovalo násilnému vniknutí. Přesto se v bytě ztratil mobilní telefon poškozené ženy a také její automobil značky Škoda," pokračovala mluvčí policie.

Ilustrační foto.
Na jihu Čech se vraždí hlavně příbuzní. Připomeňte si mordy z minulých let

Okamžitě bylo vyhlášeno pátrání po vozidle, a to se nakonec stalo hlavním pojítkem k osobě pachatele. "Ten s autem totiž přejel do Českých Budějovic, kde ho odstavil na jednom parkovišti. Kriminalisté poté předvedli skutečně vynikající policejní práci. Během několika málo hodin se jim podařilo zjistit, kde se pachatel pohybuje. Pak už jen stačilo trochu toho policejního štěstí a v sobotu 22. května v odpoledních hodinách vraha v Českých Budějovicích zadrželi," doplnila Štěpánka Schwarzová.

Jedná se o muže (27 let) z Jindřichohradecka. Byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy. "Kriminalisté zjistili, že se s poškozenou ženou znal a v osudný den ji v jejím bytě navštívil. Následně pravděpodobně došlo k hádce, která vyústila v napadení ženy," popsala Štěpánka Schwarzová.

Kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 20 let, popřípadě výjimečný trest.

Z místa vyšetřování vraždy.
Pohřešovanou ženu našli v Netolicích mrtvou. Údajného vraha zadrželi

Na jihu Čech je to v krátké době již druhý násilný čin. V dubnu skončilo smutně pátrání po ženě z Prachaticka. Policisté pohřežovanou našli zavražděnou. I zde vrah skončil záhy ve vazbě.