Předmětem jeho zájmu se podle policejní mluvčí Jaromíry Novákové staly sudy piva. "Když se pokoušel odcizit jeden ze sudů, objevil se v restauraci majitel. Překvapený pachatel všeho zanechal a snažil se ze sklepa restaurace utéci. Když vylézal po trubkách k otvoru, majitel ho chytil za kalhoty. Mladík se ale zastavit nedal. Klidně se nechal vysvléct z kalhot i trenek a utíkal polonahý pryč," popsala noční neúspěšnou výpravu zloděje policejní mluvčí.

Majitel celou událost oznámil na policii. Na místo během několika minut dorazili vodňanští policisté. Podle popisu pachatele, který jim předal majitel restaurace, jim začalo být více než jasné, kdo je pachatelem. Dobrá místní a osobní znalost hlídky se potvrdila.

Řidič chtěl pustit kachny, druhý do něj naboural zezadu.
Řidič chtěl pustit kachny, druhý do něj naboural zezadu

"Policisté propátrali okolí místa činu a jejich další cesta vedla do místa současného pobytu podezřelé osoby, jim známého recidivisty. Mladík, který policistům přišel otevřít, zpočátku tvrdil, že své kalhoty půjčil kamarádovi a že ho právě probudili, protože spal. Nakonec se ale policistům sám přiznal. Zřejmě si uvědomil, že lež má krátké nohy a navíc v kalhotách, které zůstaly na místě činu, mu zůstaly občanský průkaz i mobilní telefon," doplnila Jaromíra Nováková.

Výsledek dechové zkoušky na alkohol ukázal hodnotu 0,84 promile. Vodňanští policisté zahájili proti muži úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu.