Během dubna letošního roku měl především syn pod různými legendami vylákat z důvěřivých lidí tisíce korun, odebírat zboží a služby a neplatit za ně.

"Muž měl peníze vylákat například v Blatné pod smyšleným příslibem zajištění práce a ubytování pro poškozeného, v písecké společnosti prodávající automobily zakoupil nový vůz, který nikdy nehodlal zaplatit, jeho finanční situace mu to ani neumožňovala. Kriminalistům se již podařilo automobil zajistit," uvedla Kamila Čuřínová Ingrišová. Dodala, že se také nechal ubytovat v lázeňském domě v Bechyni, ačkoli věděl, že nebude moci za služby zaplatit. "Společně s matkou pak měl v Písku oklamat dalšího důvěřivce pod legendou, že má zablokován účet, a že potřebuje krátkodobou půjčku, to vše měli dělat i přesto, že věděli, že jim jejich aktuální situace neumožňuje půjčku splatit a již byli v minulosti za obdobné činy odsouzeni," doplnila Kamila Čuřínová Ingrišová.

Kriminalisté případ dále vyšetřují, nevylučují také, že dvojice může mít na svém kontě i další podvody. Vyšetřovatel podal 9. července podnět k návrhu na vzetí muže do vazby.