Pil na veřejnosti, dostal pokutu
Písek – Hlídka městské policie přistihla muže, který se dopustil na Havlíčkově náměstí v Písku přestupku tím, že porušil obecně závaznou vyhlášku města spočívající v omezení konzumace alkoholu na veřejném prostranství. Muž konzumoval alkohol ve výše uvedené lokalitě, ve které je tato činnost zakázána. Za toto jednání mu byla uložena bloková pokuta. Tento muž byl opět hlídkou přistižen při stejném přestupku v Nádražní ulici tentýž den večer. I za tento přestupek mu byla uložena bloková pokuta. 

Světlo svítilo, ale vlak nejel
Písek – Strážníci přijali upozornění řidiče z Písku, které se týkalo pravděpodobné poruchy zabezpečovacího zařízení na železničním přejezdu v ulicích Hradišťská a Na Rozhledně, kde už asi pětatřicet minut svítil signál – červené světlo. Hlídka provedla kontrolu uvedeného místa a kontaktovala odpovědného pracovníka na hlavním nádraží Českých drah v Písku, který po seznámení s uvedenou skutečností zajistil opravu světelného zabezpečovacího zařízení na uvedeném přejezdu.

Vyndaval z kontejneru odpadky
Písek – Hlídka městské policie zadržela muže z Písku, který se dopustil přestupku tím, že vyndal odpadky z kontejneru a znečistil veřejné prostranství. Muži byla za tato jednání uložena bloková pokuta. Prostor v okolí kontejnerů byl za přítomnosti strážníků uklizen. 

Spal na chodbě domu a nechtěl pryč
Písek – V Lipové aleji spí ve druhém patře jednoho z domů na chodbě bezdomovec, oznámil někdo strážníkům. Na místo vyjela hlídka, kterou oznamovatel pustil do domu. Zde našla muže z Písku. Ten byl hlídkou upozorněn, že k tomuto domu nemá žádný právní vztah a musí jej opustit. Muž však hlídce sdělil, že nikam nepůjde. Dům opustil až po několika výzvách a hrozby použití donucovacích prostředků. Muži byla za přestupková jednání uložena bloková pokuta. 

Přepadli ho muži s ruským přízvukem
Písek – Muž ze Záhoří oznámil, že byl na Mírovém náměstí přepaden. Hlídce uvedl, že jej přepadli dva muži hovořící ruským přízvukem a odcizili mu hotovost a mobilní telefon. Muž nebyl schopen útočníky popsat. Hlídka provedla prohledání okolí, ale pachatele nenalezla. Na místo se následně dostavila hlídka Policie ČR, která si událost převzala.  

Nedal přednost a nadával. Byl opilý
Písek – Muž oznámil, že ve Dvořákově ulici při přecházení světelně řízené křižovatky na signál „Volno" mu nedal přednost řidič, který přijel ze směru od Nového mostu. Při uvedeném dopravním přestupku nedošlo ke zranění a ani ke škodě na majetku. Řidič vozidla, který nedal přednost, následně zastavil na zastávce MHD a údajně ho verbálně napadl. Strážníci po příjezdu na místo zjistili totožnost všech přítomných osob včetně svědků. U řidiče byla provedena dechová zkouška s výsledkem tři promile alkoholu v dechu. Událost si na místě pro podezření ze spáchání trestného činu převzala hlídka Policie ČR.