Panu Vladimírovi (41) začal v pondělí  běžet roční zákaz řízení. Krajský soud totiž zamítl jeho odvolání proti této sankci, kterou mu uložil  Okresní  soud v Č. Budějovicích v „den šesti jedniček" – 11. 11. 2011.

Proti dalším výrokům 
o trestu – za přečiny ublížení na zdraví, za výtržnictví a za ohrožení pod vlivem návykové látky dvanáct měsíců podmíněně na dva roky – nic nenamítal, i když činy popíral.

V tom prvním měl 20. května 2010 kolem 4.30 hod. před diskoklubem K2 napadnout pěstmi čtyři lidi, z nichž 29leté ženě zlomil nos. Uváděl, že ten den hodně vypil na různých štacích. Z odchodu z klubu si prý pamatuje jen údery, které schytal. Probral se na zemi
a kamarádi mu řekli, že z něho sundávali někoho, kdo ho mlátil a pak utekl.

Odvezli ho do nemocnice. Jeho dva známí potvrdili, že venku na něm někdo ležel. Barmanka k události nemohla nic říct, doplnila jen, že muž, kterého poznala v soudní síni, předtím pomočil bar.
Incident zato popsal 31letý svědek. Venku ho napadl muž, kterého pak poznal při rekognici podle fotografií, prý proto, že má dredy a je ošklivý. Po úderech mu spadly brýle. Slečna se ho chtěla zastat, tak hned dostala pěstí i ona 
a zhroutila se. Všiml si, že někdo skáče na útočníka, který je napadl. Jak se ukázalo, ten byl posledním zraněným z mely – měl také zlomený nos. Kdo mu to udělal, nebylo zjištěno.

Dotyčná dáma potvrdila, že se venku někdo pouštěl do kamaráda. Řekla mu tedy, aby ho nechal být, a hned dostala ránu, která jí zlomila nos. Myslí si, že toho muže poznala v nemocnici, ležel s ní na pooperačním pokoji (podle lékařských zpráv byl operován druhý den v 10.19, dívka v 10.36). Jeho útoky před barem potvrdili i další dva napadení a jiní hosté.
Soud vyslechl i policisty, kteří přijeli ve čtyřech autech k zásahu. Uvedli, že svědkové jim označili za agresora napadajícího lidi pana Vladimíra.

Prý neřídil

A teď ten druhý přečin pana Vladimíra. Podle rozsudku řídil 17. října 2010 ve 3.35 nejméně po Pekárenské a Otakarkou oktávii s 1,68 promile alkoholu v dechu.
Ten to ale popírá. Do auta, které v noci zaparkovala  jeho přítelkyně, si prý tehdy šel jen pro panel autorádia, aby mu je na Palačáku někdo neukradl, 
a pro peníze v kaslíku. Policie ho zastavila pár metrů od vozu, když už se vracel domů. Dali mu dýchnout a odvezli ho na záchytku.

Jinak to líčila hlídka. Na Palackého náměstí zahlédli široko daleko jediné auto, které z Pekárenské zabočilo do Otakarovy. Se zapnutými majáky jeli za ním. Když zaparkovalo, zastavili několik metrů od něj. Muž vystoupil z místa řidiče, vůz zamkl a odcházel. Nikdo jiný v autě nebyl. Cítili z něho alkohol, dali mu dýchnout a odvezli ho na záchytku.

Přítelkyně obžalovaného se snažila potvrdit, že tu noc odešel z domova pro rádio a pro peníze k autu, které ona zaparkovala asi ve dvě hodiny. Soud ale její výpověď s nelogičnostmi a rozpory neshledal věrohodnou.

Vinu pana Vladimíra má za prokázanou. Konstatoval, že od jeho posledního předchozího odsouzení  pro výtržnictví k odnětí svobody na deset měsíců, jehož výkon ukončil 30. červnem 2006, uplynula dlouhá doba, a proto mu uložil ještě podmíněný trest. Muži, jemuž před K2 rozbil brýle, má nahradit 5000 Kč za nové, a pojišťovně 2285 korun za léčení zlomeného nosu oné dívky.
Obžalovaný se odvolal jen proti onomu zákazu řízení. Ke krajskému soudu včera přinesl lékařské zprávy o onemocnění, pro které potřebuje řídit, a tvrdil, že řidičák potřebuje i k výkonu zaměstnání u ostrahy. Opakoval, že tehdy auto neřídil – nikdy by si to prý jako podnapilý nedovolil.

Státní zástupkyně naopak zdůraznila, že zasahující policisté věrohodně popsali, kdo tehdy řídil a zaparkoval 
a shodně označili obžalovaného. Není u nich shledáván žádný motiv ke křivému obvinění dotyčného.

Krajský soud poté odvolání pana Vladimíra zamítl. 
A předsedkyně senátu ho poučila, že mu právě začal běžet ten zákaz řízení, o jehož přeměnu na podmíněný si bude moci požádat za půl roku.