Jak informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, stalo se to 1. prosince v nočních hodinách, a to v katastru obce Kvítkovice. "Zde pachatel lopatou odkrýval zeminu a narušoval půdní kryt v lesním porostu. Ve vyhloubené jámě hledal vltavíny, které chtěl pak prodávat. Policisté ho chytli přímo při činu," popsala mluvčí.

Policisté podle ní dále zjistili, že se načapaný kopáč vltavínů se toho dopustil přesto, že to měl již z minulosti od České inspekce životního prostřední zakázáno.

Vynalézavost se kopáči vltavínů vymstila. S bagrem uvízl v bahně a jeho vyprošťováním na sebe pak upoutal pozornost.
Kopat vltavíny vyrazil v pronajatém bagru. Uvízl v bahně a pak v rukou policie

Dopustil se tak trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení a muž by tak měl do dvou týdnů stanout před soudem.

Boršovští policisté "bodovali" s hledači vltavínů i v listopadu. Jak již Deník informoval, tehdy nepoučitelný kopáč si místo ručního nářadí pronajal bagr a právě ten ho pořádně vypekl. Sice se mu podařilo vykopat jámu, ale bagr se nakonec "utopil" v bahně. Pokus o jeho vyproštění byl tak hlasitý, že přilákal policisty a bylo.