Jeho bílé BMW se našlo u zimního stadionu. Policii na něj upozornili trenéři IHC Písek. „Přijel jsem na zimák po čtvrt na osm a říkal si, co to tu stojí za blázna. Parkoval naštorc a úplně pod okny zimáku. Takhle nikdo nestojí,“ zmínil šéftrenér klubu Jan Kudrna. Dál tomu ale nevěnoval pozornost, protože měl od osmi trénink. „Když jsme skončili, přiběhl za mnou kolega Václav Pipek, který se zatím z internetu dozvěděl, co se děje. Ihned jsme volali policii s tím, že hledané auto asi stojí u nás,“ popsal trenér. Policie si ověřila vůz podle poznávací značky.

Policie pročesává Otavu. Hledá zbraň, kterou střílel muž po autech.
Policie pročesává Otavu. Hledá zbraň, kterou střílel muž po autech

Mezitím na zimák dorazila další parta asi padesáti dětí na bruslení. „Báli jsme se, že se mohl střelec dostat do budovy. V součinnosti s policií jsme odvedli děti i s učitelkami do šatny, kterou před tím policisté prohlédli. Následně pročesali i zbytek stadionu,“ uvedl Jan Kudrna s tím, že to byly hodně nepříjemné chvíle. Děti, které navštěvují první stupeň základní školy, strávily v šatně asi půl hodiny. Policie brzy dopadla pachatele kousek od zimáku na lávce k Ostrovu.

Vozidlo, ve kterém řidič podezřelý ze střelby po incidentu ujel.
Policie řidiče, který střílel na druhé auto, dopadla

Co se ve středu stalo?

Pětatřicetiletý muž z Prahy ve středu ráno na cestě do Písku střílel na vozidlo Škoda Kodiaq a několika výstřely zasáhl také nákladní cisternu převážející pohonné hmoty. Poté měl střílet také u lávky u Ostrova v Písku. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. Policisté muže po několika hodinách dopadli v Písku na zmiňované lávce. Nenalezli však u něj zbraň, po které dál pátrají.

Středočeští kriminalisté, kteří případ vyšetřují, zahájili proti pětatřicetiletému muži trestní stíhání pro pokus vraždy a obecné ohrožení. Hrozí mu 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.