Udělejte si čas! Tak zní vzkaz české snowboardcrossové hvězdy Evy Samkové. V současné těžké době posílá čtenářům Deníku zajímavý tip na cvičení. Stoj na hlavě. Zní to šíleně, vypadá to šíleně, ale jde to!

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana Minářová"Tenhle cvik mám ráda," říká olympijská vítězka ze Soči 2014. "Dělám ho při dlouhých chvílích," dodává.

Právě teď jej dělá často. Má po sezoně. Při nucené karanténě (nařízené po posledním závodu, který se jel ve Švýcarsku) nemůže mezi lidi, nemůže na výlet. A tak praktikuje jógu, dá si kafíčko, popřípadě si zahraje "deskovku" s přítelem (kdo náhodou neví – jde o herce Marka Adamczyka).

Kromě toho všeho se podělila o stoj na hlavě.

Na rovinu – bez tréninku a základní šikovnosti se do toho nepouštějte. A sami už vůbec ne. "Důležité je začít s přípravou místa na cvičení," líčí Samková. "Dobré je, když hlava a ruce dělají trojúhelník. To vás dobře podrží," podotýká.

V případě úspěchu trénujte výdrž. Čím déle, tím lépe. "Dá se v tom vydržet hodiny. Můžete meditovat. Užívat si života," usmívá se 26letá rodačka z Vrchlabí. Soudě dle videa, stoj na hlavě by mohla z fleku přednášet na školách.

A na závěr ještě vzkaz od snowboardcrossové hrdinky: "Noste roušky a mějte se krásně."

Další díl projektu Trénuj s hvězdami vyjde už pozítří. Ve středu 1.4. se role cvičitele ujme uznávaný triatlonista Petr Vabroušek.

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokázali byste cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.

Energie ČSZdroj: Repro Deník