V jihočeské metropoli už značně pokročily práce na nových zastávkách městské hromadné dopravy v ulici Na Dlouhé louce. Vznikají poblíž benzinových pump a nabídnou obyvatelům města například snazší cestu do blízké obchodní zóny. Pro řidiče ale stavba znamená dočasné omezení šířky jízdních pruhů, místem je tedy nutné projíždět se zvýšenou opatrností. Celkově však i v budoucnu zůstanou k dispozici čtyři pruhy. Akce za 4,7 milionu korun bez DPH má být hotova do 11. června.

Podle tiskové mluvčí magistrátu Jitky Welzlové bude k přecházení výpadovky na Český Krumlov sloužit zdejší lávka nad komunikací.

V Českých Budějovicích ale práce v ulici Na Dlouhé louce neznamenají jediné dopravní omezení. Pokračuje například uzavírka Mánesovy ulice pro tranzitní průjezd od řeky Malše po Novohradskou ulici, která potrvá až do listopadu.

V Suchém Vrbném je mimo provoz do konce května Dobrovodská ulice v Pětidomí kvůli stavbě nového teplovodu.

Už od 20. května pak začne v Suchém Vrbném uzavírka kvůli stavbě dálnice D3. Odvodnění budoucího tunelu Pohůrka a úprava Dobrovodského potoka si v termínu 20. 5. 2019 – 30. 6. 2020 vyžádají uzavírku třídy Československých legií v úseku ulice U Cihelny – Josefa Lomského. Dále bude v termínu 20. 5. 2019 - 30. 6. 2023 uzavřena stezka pro chodce a cyklisty podél Dobrovodského potoka v místě křížení trasy D3 s Dobrovodskou ulicí a potokem.

V červnu také budou v Suchém Vrbném uzavřené některé komunikace kvůli pokračování rekonstrukce teplárenských rozvodů.

Už v sobotu 18. května potom v centru města a ve Stromovce omezí provoz akce "Barvám neutečeš", která zabere řadu komunikací pro běžce.