Zlepšit podmínky, které zdravotnické záchranné služby (ZZS) nabízejí svým lékařům. Takové doporučení dává ministerstvo zdravotnictví. Záchranky, jihočeskou nevyjímaje, upozorňují, že v horizontu dvou nebo tří let se mohou začít potýkat s výrazným nedostatkem lékařů a žádají ministerstvo o usnadnění systému, kterým absolventi medicíny mohou získat atestaci z urgentní medicíny.

Podle mluvčí ministerstva  Viktorie Plívové ale počet lékařů u záchranných služeb rozhodně není ovlivněn systémem jejich vzdělávání. „Na ZZS  nemusí pracovat výhradně lékaři se specializací v oboru urgentní medicína. Výčet lékařských specializací pro provoz záchranné služby je natolik široký  (praktický lékař, anesteziolog, intenzivista,  chirurg, internista, kardiolog, neurolog, traumatolog, dětský lékař, praktický lékař pro děti a dorost), že mu nelze klást za vinu případný nedostatek lékařů při ZZS. Důvody je třeba hledat jinde, zejména v podmínkách, které jsou lékařům u ZZS nabízeny, nakolik je pro ně takové povolání atraktivní a přínosné," oponuje Viktorie Plívová kritikům současných podmínek pro  vzdělávání  specialistů.

Na druhou stranu je ale třeba brát v potaz, že zdravotně sociální oblast má potíže s financováním. „Pojišťovny proplácí stále méně za výkony i na jednotlivá lůžka, v krajských neziskových organizacích máme propad 19 milionů za rok," naznačuje složitou situaci náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

Práci záchranářů komplikují navíc i nové pracovní předpisy. Zpřísněné podmínky nutí záchranku zkracovat směny, omezují možnosti práce přesčas. Podle ředitele jihočeské ZZS Marka Slabého tak hrozí, že u záchranky přestanou sloužit externí lékaři. „Zákoník práce a další předpisy totiž neumožní, aby doktor měl například noční službu u záchranky a ráno pak šel do práce do ordinace nebo na nemocniční oddělení. Právě proto potřebujeme postupně zvyšovat počet našich kmenových lékařů," vysvětluje.

V tomto ohledu jsou kompetence ministerstva zdravotnictví limitované. „Pokud lékař splňuje podmínky specializace pro práci v ZZS, je na jeho dohodě se zaměstnavatelem, jaký uzavřou pracovní vztah, zda klasický pracovní poměr nebo dohodu o pracovní činnosti. Tyto pracovní vztahy může lékař uzavřít i vedle sebe s jinými zaměstnavateli, např. má svoji ordinaci a slouží u záchranky nebo je zaměstnán v nemocnici a u ZZS.  Tyto pracovní poměry nejsou nijak ovlivňovány ze strany MZ nebo z oblasti vzdělávání, ale reguluje je pouze zákoník práce," zdůrazňuje za ministerstvo zdravotnictví Viktorie Plívová.