17.50 Zuzana Roithová na závěr prvního kola prezidentských voleb zdůraznila, že další souboj by neměl být vnímám jako výběr mezi levicí a pravicí. "Jde tu o osobnosti a já bych si velmi přála, abychom se za prezidenta nemuseli stydět," uzavřela a vyjádřila přímou podporu Karlu Schwarzenbergovi.

17.14 Zuzana Roithová skončila na šestém místě. Přiznala, že samozřejmě doufala v lepší výsledek, ale na svou kampaň je hrdá. "Ukázala jsem, že je možné ji vést bez ztráty květinky a podařilo se mi dát na stůl témata, která, jak věřím, budou dále rezonovat," vysvětlila. Vítězství mezi ženami nevnímá jako důležité, myslí si, že šlo především o názory. Nyní se Roithová vrátí k práci v Evropském parlamentu. Předeslala ale, že za dva roky už kandidovat nebude.

Zuzana Roithová ve svém štábu v Třeboni.17.07 Zuzana Roithová ve svém štábu v Třeboni oznámila, že do druhého kola podpoří Karla Schwarzenberga. "Miloš Zeman představuje styl politiky, který odmítám. Jsem ráda, že se do druhého kola dostal člověk, který má šanci ho porazit. Věřím, že Karel Schwarzenberg je volitelný pro více lidí," uvedla.

16.27 I když nejsou výsledky voleb pro Zuzanu Roithovou příznivé, nálada ve volebním štábu v Třeboni je příjemná. Jako překvapení přišli kandidátku navštívit Tři králové.

15.36 Zuzana Roithová ve svém štábu v Třeboni sleduje výsledky po sečtení dvou třetin hlasů. Zůstává na šestém místě s pěti procenty. "Myslím, že bych měla více, kdyby lidé nezačali podléhat průzkumům, které se ale dělaly v době, kdy řada voličů ještě nebyla rozhodnuta. Mám však radost, že k volbám přišlo tolik lidí," dodala. Naznačila také koho podpoří v druhém kole. "Jsem přesvědčena, že by bylo velmi špatné, kdyby se vrátila politika Miloše Zemana," řekla.

15.07 "První vítězství mám v kapse!" Zní ve volebním štábu Zuzany Roithové. ukázalo se totiž, že získala nejvíce hlasů v domovské obci Dvory nad Lužnicí. S 23 procenty porazila Miloše Zemana, který skončil na druhém místě s 18 procenty. "Jsem samozřejmě velmi potěšená, protože lidé, kteří mě znají, ve mě mají důvěru," dodala Roithová.

14.50 Nálada ve volebním štábu Zuzany Roithové je velmi dobrá. "Nervozní nejsem, ale protože už dlouho přecházím nemoc,  tak bych asi normálně zůstala v posteli," prozradila kandidátka na prezidenta. Zároveň si velmi pochvalovala vysokou volební účast, protože sama dlouho prosazovala přímou volbu prezidenta. Tipovat výsledek Roithová nechce, řekla ale, že charakter a kvalita vítěze prozradí mnohé o stavu naší společnosti.

14.20 V jihočeské Třeboni má svůj volební štáb Zuzana Roithová. Kandidátka na prezidenta sem dorazila deset minut po 14. hodině. Od starosty města Jiřího Houdka dostala na přivítanou kapra ze sádek pod rybníkem Svět. "Je to kapitální kousek. Stejně jako tyhle volby," komentovala Zuzana Roithová.