Škola obdržela na obchodní akademii a gymnázium od vycházejících žáků 27 přihlášek. Avšak pouze necelá polovina  z nich se na školu skutečně zapsala. Ředitel Ladislav Šolc po několika měsících svého působení na funkci rezignoval.

„Řekl jsem, že seženu 34 žáků, když zákon stanovuje   v průměru na jednu třídu minimálně 17 žáků,“ říká Ladislav Šolc. „Chtěl jsem žáky naplnit dvě třídy. Ten úkol jsem splnil na slabých padesát  procent. Otevřeme totiž pouze první ročník obchodní akademie se 14 žáky. To znamená, že jsem měl velké oči a svůj cíl jsem nesplnil. To je hlavní důvod mé abdikace,“ vysvětlil. Zdůraznil ale, že rozhodující je, že se rozběhne jedna třída a doufá, že veřejnost jí tak bude v příštích letech víc vycházet  vstříc. „Myslím, že řádně fungující třída na veřejnost pozitivně zapůsobí mnohem víc než statisícové vklady do propagačních nástrojů. Rozjezd nové třídy prvňáků je nejlepší reklamou.“ 

Gymnázium se však uhájit nepodařilo. „Bojoval jsem za něj do poslední chvíle,“ popsal Ladislav Šolc. „Před deseti čtrnácti dny jsem ale musel rozhodnout, že ho prozatím ukončíme. Měl jsem jenom pět přihlášek. Uvažoval jsem i o sloučení dvou tříd do jedné, tím by ovšem klesl kredit jak gymnázia, tak akademie. Čili obchodní akademie je v této chvíli jediné řešení, které má budoucnost. Má i blíže k učebním oborům na škole a potřebám firem v regionu.“ Ladislav Šolc na škole zůstává. I nadále bude učit ekonomii a tělesnou výchovu. Statutárním zástupcem ve vedení školy, než nového ředitele vybere kraj, bude zatím zkušený učitel a koordinátor ICT  Josef Rezničák.