Již třetí ročník hudebního festivalu LétoFest proběhl na Výstavišti v Českých Budějovicích. Putovní festival, jehož druhou zastávkou byly právě České Budějovice, v průběhu léta zavítá i do dalších českých měst, jakými jsou například Olomouc, Ostrava či Plzeň.

Letošní ročník nabídl oproti předcházejícím ročníkům mnoho novinek a tak se návštěvníci mohli těšit např. z možnosti využití bezkontaktních plateb pomocí čipu v náramku. Novinkou rovněž bylo účinkování hudebních interpretů na dvou pódiích.

„Nejvíce se těším na Pražský výběr, Divokýho Billa a Wanastowi Vjeci, prozradila návštěvnice akce Iva Haplová z Českých Budějovic, která se LétoFestu účastnila vůbec poprvé. Oproti tomu David Beníšek dává přednost hardrockové kapele Doga. Oba si však rozmanitou akci pochvalují.

V rámci pátečního programu se představil písničkář Xindl X, kapely jako Mňága a Žďorp, Horkýže Slíže, či Mig 21. V sobotu se mohli návštěvníci těšit z Anety Langerové, Marka Ztraceného a z kapely Wanastowi Vjecy. Celou akci uzavřel Divokej Bill, jehož ohnivá show sklidila bouřlivý ohlas.

Následující zastávkou festivalu bude 2. a 3. srpna Galerie Šantovka v Olomouci.

Lada Sojková