V pondělí budou naposledy před letním volnem diskutovat prachatičtí zastupitelé. Sejdou se v sále Národního domu od 16 hodin. Na program jednání se kromě jiného opět dostala možnost změnit jednací řád zastupitelstva města.

V úterý pořádá Městská knihovna Tábor Den otevřených dveří v nově opravené pobočce na sídlišti Nad Lužnicí. Nahlédnout do zrekonstruovaných prostorů ve Vídeňské ulici bude možné od 9 do 17 hodin.

Mateřská škola v Čejeticích na Strakonicku slaví 51 let od své výstavby. Na středu připravila slavnostní setkání s programem, které začíná ve 14 hodin.

Písečtí mají v plánu zatraktivnit lokalitu U Vodáka, která by měla více sloužit rekreačním účelům. Na začátku roku město ukončilo pronájem rybníků Beran, Tichávek a Trubka, které Český rybářský svaz využíval jako chovné nádrže pro rybí násadu. Nyní zde hospodaří Lesy města Písku a na podzim si přiberou také rybník Bašta.

Kromě toho už je na lokalitu zpracovaná studie. Veřejné projednání budoucího využití lokality U Vodáka se uskuteční ve čtvrtek od 16 hodin v penzionu U Malířských v Písku.

V pátek v Soběslavi oslaví 140. výročí narození hudebního skladatele, dirigenta a šéfa opery Národního divadla Otakara Ostrčila. Slavnost začíná v 17 hodin v parku u Nového rybníka znovuodhalením jeho busty, která byla před časem ukradena. Fanfáry na místě zahraje Soběslavský žesťový kvartet a lidové písně připojí sbor Anonym Voice pod vedením Ireny Molíkové. Další program začíná v 18 hodin ve Smrčkově domě.

V Dačicích zahájí v sobotu kulturní léto akcí Letňák, která vypukne ve 13 hodin a potrvá do půlnoci. Návštěvníci si vychutnají koncerty Street 69, Like-It, Pavla Callty nebo Red Socks Orchestra. O doprovodný program se postarají Arizonské pěnice a nebude chybět ani zábava pro děti.