V pokojích překvapili malé pacienty drobnými dárky, napsal Volksblatt. „K dnešní akci se přihlásila opět řada dobrovolníků, protože nám všem moc záleželo na tom zkrášlit dětem den,“ řekl velitel jednotky Ernst Albrecht. „Nálet superhrdinů na Vídeň“ uspořádali podruhé, loni měli premiéru ve všeobecné nemocnici. Děti na jejich příjezd čekaly nedočkavě s vlastnoručně vyrobenými transparenty. V 10 hodin „zásahovku“ vysadil policejní vrtulník na střechu kliniky ve Floridsdorfu a na filmovou hudbu z Batmana, zahranou policejní hudbou Vídeň, sešplhali hrdinové k dětské stanici ve čtvrtém poschodí. Po předání dárečků a pořízení selfíček policisté dětem osobně popřáli brzké uzdravení, končí Volksblatt, který text doprovodil snímkem od Georga Hochmutha z APA.

Budeme mít den

V neděli 3. listopadu bude Světový den mužů - Men's World Day. Podle patrona dne Michaila Gorbačova je jeho cílem, aby se muži intenzivně zabývali svým zdravím, uvádějí vyhledávače. Mají se prý nechat poučit o tomto tématu a „lépe porozumět, jak důležití vlastně jsou“, obzvlášť vzhledem k průměrně o sedm let kratší očekávané délce života oproti ženám.
Den mužů „vymysleli“ andrologové Univerzity ve Vídni. Andrologie označuje nauku o mužích, speciální oblast medicíny, ve které jde o jejich funkci při plození. Men's World Day byl poprvé uspořádán v roce 2000 Nadací Michaila Gorbačova, městem Vídeň, organizací Medical Connection, OSN a vídeňskou univerzitou. Více na www.kleiner-kalender.de.

Jedenáctiletá chovatelka vyhrála

Drůbež ji baví!Zdroj: Deník/repro

Chovatelé drůbeže z celého Bavorska se sjeli k zemské přehlídce do dolnofranckého Hofheimu. „Kompletní konkurenci za sebou nechala jedenáctiletá Elisabeth Stadlerová z Frauenau v okrese Regen,“ píše PNP. Její kur těžkého plemena Sussex dosáhl nejlepších hodnocení a Elisabeth byla poctěna „Bavorskou stužkou“, nejvyšším vyznamenáním chovatelů, a vyhrála také titul bavorské chovatelské mládežnické mistryně! Vášeň pro drůbež zdědila po dědečkovi Maxovi – společně vytvořili skutečný ráj pro slepice a holuby. Je u nich denně a když dědeček chybí, stará se o celá hejna…

Na dálku zdraví smajlík…

Slunečnicový smajlík.Zdroj: Deník/repro

Na poli rodiny Schmidmaierových v Niederndorfu v okrese Rottal-Inn zdraví kolemjdoucí a kolemjedoucí usměvavý nadrozměrný smajlík ze slunečnic, které v srpnu po sklizni zrna vysadila rodina jako meziplodinu, napsala PNP. Schmidmaierovi ujišťují, že k rozměření nepoužili GPS a podobnou techniku, jejich postavička je prý čistě ruční prací… Foto: Deník/repro PNP/Vogl