„Ty začínají první,“ říká. „Následují hřiby borové. Houby už porostou, ale v noci musí být minimálně stupňů, aby nasadily,“ míní. Z hřibů kovářů dělá smaženici nebo houbovou omáčku. "Výborné jsou v jakékoliv úpravě," dodal. A radí, jak to udělat, aby hřiby po krájení nezmodraly: "Když je hned při krájení vhodíte do bublající vroucí vody, zůstanou krásně žluté."
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditStatné hřiby kováři vyrostly pod Kletí
Český Krumlov - Hřiby kováře našel na kraji smíšeného lesa pod Kletí Karel Matějček z Českého Krumlova.
Kliknutím zvětšíte
Karel Matějček našel pěkné hřiby kováře.
|
Foto: Deník / Zuzana Kyselová