V konkurenci silných chlapů nakonec obsadil 5. místo se 49 body. "Tenhle sport dělám asi 11 let. Tenkrát jsem se přihlásil na přípravný kemp a bylo rozhodnuto," řekl sportovec, který se ještě věnuje trénování atletiky.

To, že nejde o lacinou záležitost, hovoří peníze za nářadí - speciální sekera s topůrkem z hikorového dřeva vyráběná na Novém Zélandu - 18 000 korun, velká ruční pila - od 30 do 60 000 korun. Navíc tyto pily brousí pouze firma v Austrálii! A pokud by se někdo rozhodl pro speciálně upravenou pilu (HOT SAW), kterou tady předváděl evropský šampion Martin Komárek, musel by si připravit cca 180 000 korun. Jen pro zajímavost -jedno uříznutí jednoho kotouče z osikového kmenu o průměru 40 centimetrů přijde na 1000 korun, pila váží 29 kilogramů, má výkon 65 koní a její řetěz na liště ze harwestoru (speciální stroj na kácení stromů) letí rychlostí 320 kilometrů v hodině. V Česku je pouze pět dřevorubců, kteří tento stroj mají.

Borci měřili síly v řezání motorovou pilou, přesekávaní klády na výšku, řezání ruční obří pilou a přesekávání klády ve vodorovné poloze. Hosty dne, kteří se postarali o zábavu a exhibiční ukázky, byli reprezentant České republiky v dřevorubeckém sportu Martin Komárek a kanadský šampion a trenér Stirling Hart.

Výraznou tečkou za závody bylo předání šeku s částkou přes 16 tisíc korun, kterou přítomní dobrovolně vybrali na postiženou dívku ze Strakonic.