Cesta učitelky 5. A Základní školy Dukelská Strakonice Hany Křenkové soutěží Zlatý Ámos 2017/2018 skončila 1. března účastí v semifinále. "Krátce po vyhlášení mi bylo moc líto, že ve finále už nebudu, ale jak už jsem říkala, hlavně jsem chtěla uspět kvůli dětem z mé třídy a jejich rodičům. Jim za všechno děkuji," řekla nám 2. března před začátkem hodiny.

Zleva: Barbora Zdychyncová, Barbora Helmová (5.A ZŠ Dukelská).
Naše učitelka je nejlepší!


I když všechny semifinálové úkoly splnila, například básničku z pěti slov žák, učitel, Ámos, škola a tabule, splnila za 20 minut a také přivezla tři věci, které měly charakterizovat vztah učitele a jeho třídy. Nestačilo to na postup. Ale přesto se vrátila z MŠMT v Praze, kde se semifinále uskutečnilo, jako vítěz. "Když jsem přijela domu na strakonické sídliště Mír, čekaly na mne děti ze třídy, aby mne přivítaly," dodala Hana Křenková a emoce v jejím hlase dávaly tušit, jak moc je tato třída se svojí učitelkou spjatá.

Učitelka Hana Křenková.
Nejoblíbenější Jihočeská učitelka je ze ZŠ Dukelská ve Strakonicích


Přitom cesta Hany Křenkové do soutěže byla příběhem sama o sobě. Děti bez jejího tušení sehnaly 180 podpisů nutných pro přihlášení do soutěže, což jí oznámily až při jedné prosincové hodině ve škole. Hana Křenková se pak 20. února stala vítězkou 6. regionálního kola a nejoblíbenější učitelkou na jihu Čech pro školní rok 2017/2018.