Její páťáci předvedli scénku, kde názorně ukázali originální metody výuky, které používá jejich paní učitelka. Jak uvedli v přihlášce, Hana Křenková je pro ně maminkou, trenérkou, zdravotní sestřičkou, tanečnicí a komikem. Semifinále, kam Hana Křenková automaticky postupuje, se koná ve čtvrtek 1. března v zrcadlových sálech MŠMT.

Děti a rodiče chtějí svoji učitelku v prestižní soutěži.
Děti a rodiče tajně nominovali svoji učitelku do soutěže Zlatý Ámos

Tam pojedou učitelé sice bez svých žáků, ale i na nich hodně záleží, jestli jejich oblíbenec postoupí do finále. Musí je totiž vybavit třemi věcmi, které charakterizují jejich vzájemný vztah.

Letos v květnu oslaví Hana Křenková 51. narozeniny, za učitelskou katedrou prožila 29 let. V úterý 20. února byla učitelka ze ZŠ Dukelská vyhlášena Zlatou Ámoskou pro jižní Čechy pro rok 2017/2018 a stala se tak nejoblíbenější učitelkou Jihočeského kraje. „Dojetí, slzičky, velká radost,“ popsala ve čtvrtek pro Deník svoje pocity z regionální kola soutěže v Poslanecké sněmovně PČR.

I když od vyhlášení už uplynuly dva dny, stále bylo vidět na její tváři pohnutí. „Když za mnou děti v prosinci přišly, že mi něco chtějí říct, neměla jsem nejmenší tušení, o co jde. A když během týdne seženou 180 podpisů a přihlásí vás do soutěže, nemůžete je zradit. Už proto jsem šťastná, že mohly mít radost se mnou,“ dodala.


Veřejné finále, kde žáci soutěží ve společném týmu se svými pedagogy, se koná v pátek 23. března od 14 hodin v kongresovém sále hotelu Olšanka v Praze.