Otevřené zahrady můžete v Krumlově navštívit v klášterech, na zámku, u domku Egona Schieleho, u Fotoateliéru Seidel, zahradu Kouzelné bylinky a také zahradu hotelu Romantik u Zelené ratolesti, nebo-li vedle "skleníku" na Plešivci.

Kláštery se tak počtvrté připojují k celoevropské akci Víkend otevřených zahrad. V klášterech je program:

10. – 16.00 Hmyzí hotel – Klášterní hmyzí hotel je otevřený druhým rokem. Využitje inspirace a přijďte si spolu s námi vyrobit svůj malý hotýlek pro hmyz.

Zlatou medaili vybojovali přesně před padesáti roky. Vzpomínají na ni dodnes. Trenér Ivan Křešnička.
Od titulu uteklo přesně půl století. Vodní pólisté se setkávají na pivu

10-18.00 Zahradní hra Cesta klášterními zahradami

11.00 – 20.00 Pěstování vína v Českém Krumlově. Ve spolupráci se zámkem a Festivalem vína a Sdružení podnikatelů v cestovním ruchu je možné navštívit kromě klášterní vinice také vinice v zámecké kuchyňské zahradě a na terasách jižního meandru Vltavy u zahradního domku, ateliéru Egona Schieleho. Dozvíte se o víně mnoho nového, a vína budete moci ochutnat formou placených degustačních vzorků. Degustace nabídnou vína z Čech, Moravy, Rakouska, Německa, Itálie či Španělska. Prim budou hrát v této roční době růžová a svěží bílá vína. Na své si přijdou i milovníci červených vín. K vínu je připraveno teplé i studené občerstvení.

21.30 – 23.00 Tajemná stezka klášterní zahradou.

Otevřeno je také u Seidelů. Zahrady Musea Fotoateliér Seidel jsou založené na půdorysu secesní zahrady z počátku dvacátého století (1905). Přední zahrada má funkci čestného dvora, tedy jde o antré do jedinečného fotoateliéru. Zadní zahrada původně sloužila jako zahrada kuchyňská a tato funkce je zachována i dnes jako reminiscence na dobu původních majitelů. Zároveň kombinuje funkci okrasnou a odpočinkovou. Návštěvníci si mohou prohlédnout sazební plán rostlin a dobové snímky z časů, kdy se o zahrádku ještě starala paní Marie Seidelová. Akce proběhne od soboty 6. 6. do neděle 7. 6. 2020 od 9.00 do 17.00 hod, poslední vstup v 16.00 hod.

Déšť, ilustrační foto
Část jižních Čech mohou zasáhnout silné bouřky

Navštívit mohli zvídavci také Záložní, dříve kuchyňskou zahradu zámku v sobotu od 10 do 14 hodin.

Boutique hotel Romantick na Plešivci vedle "skleníku" má otevřenou zahradu: sobota:11:00 -20:00, neděle:11:00 - 15:00. Můžete si prohlédnout krásnou odpočinkovou zahradu s koupacím jezírkem, terasou a koutkem pro děti. Součástí je restaurace Pivoňka a Boutique hotel Romantick v budově z konce 16.století.

Otevřená je i zahrada Kouzelné bylinky nahoře nad zámkem, a to takto: sobota:10:00 - 18:00, neděle:10:00 - 18:00.