Zlatou příčku obsadila finka Alina Laaksonen, ale přesto je i stříbro pro českokrumlovského barmana úžasným úspěchem. Mistrovství světa se konalo v Praze a ve finále bylo jedenadvacet účastníků. Soutěž se konala přímo na Staroměstském náměstí před zraky diváků, ale Jan Lukas se soustředil jen na svou práci.
„Musím říci, že v té chvíli jsem okolní atmosféru vůbec nevnímal,“ uvedl pro Deník.

Porota opět vyzdvihla jeho autorský drink ECO-TTONI, v jehož podtitulu je i ekonomika a ekologie.
„Myslím, že porota u mě kladně ohodnotila i techniku a zpracování,“ konstatoval barman, který za své umístění získal nejen odměnu 3000 dolarů, ale i cenu za nejlepší inovaci a nejlepší design drinku.

JAK NA ECO-TTONI
Ingredience: 4 cl domácí jahodový cordial, 0,5 cl čerstvá okurková šťáva,
1 cl domácí levandulová voda, 1 bs anýzový sirup Monin, Dolít Mattoni Grand perlivá
Ozdoba: levandule, jedlá hlína (krupicový cukr s 90% čokoládou)
Postup přípravy: Do sklenice připravíme namražené šungitové kameny a na ně nalijeme všechny ingredience včetně minerální vody Mattoni. Místo brčka vložíme citronovou trávu s odstraněným středem. Zakryjeme korkovou podložkou, kterou zasypeme jedlou hlínou a dozdobíme levandulí.