Toto kouzelné místo, které přineslo na břeh Lipna karibskou pohodu i jiskřivou krásu barmanské ekvilibristiky, si získává srdce uvolněných milovníků reggae, stejně tak jako členů sousedního Jachetního klubu. Českobudějovický deník přináší rozhovor se zakladatelem a provozovatelem Windy Pointu Davidem Neumannem, mistrem České republiky a vicemistrem Evropy v barmanském umění Flair bertedingu.

Překvapilo Vás, že se stal Windy Point nejoblíbenější provozovnou?
Ano i ne. Předminulý rok jsme taktéž byli zařazeni do této soutěže a podařilo se nám ji také vyhrát. Jsme za to moc rádi. Věříme, že jsme kvalitní provozovnou na krásném místě.

Co pro takové úspěchy děláte?
Jednoduše to, co nás baví. A snažíme se to dělat nejlépe, jak dovedeme. Chceme, aby se u nás každý host cítil dobře. Aby byl unesen z toho, co je kolem něj a jak se o něj postaráme, i jak s ním komunikujeme. Náš přístup „no problem“ pomáhá naladit hezkou atmosféru.

Jaké je vaše pojetí, které dokázalo zaujmout takovou spoustu lidí?
Celý koncept pláže je velice citlivý, nejde o provozovnu, kterou bychom postavili a otevřeli. Z malého baru na pláži o velikosti šest metrů čtverečních se postupně stala za deset let udržovaná pláž o velikosti tři tisíce metrů čtverečních. A vyvinuli jsme se i v gastronomické, kulturní, relaxační a sportovní centrum, které má potenciál se stále rok co rok rozvíjet.

Čekal jste, když jste u Lipna začínal, takový vývoj?
Věděl jsem, co chci dělat a jak by pláž za pár let mohla vypadat. Vše se odvíjí od toho, kolik na pláž za celé léto přijde hostů. Podle toho pak můžeme rozvíjet plány na další sezónu. Inspiruje nás to pro vymýšlení změn a zlepšování.

Jaké jsou tedy plány pro sezónu roku 2018 a nebo i pro ty následující?
Máme plány, inspirace, vize, sny, nápady a chuť a dalších několik let. Naším cílem je, aby každou novou sezónu byli hosté překvapeni a nadšeni, že jsme zase o krok dál. Takže i v roce 2018 určitě doražte, určitě budou novinky.