Urazil přes 500 kilometrů zavěšený na čtyřech žlutých baloncích, které děti v Sezimově Ústí vypustily 1. prosince při příležitosti rozsvěcení vánočního stromu.

Nálezci na něj narazili o tři dny později při venčení psa. Malý Tomáš si v dopise přeje několik dárků a také to, aby byly letošní Vánoce nezapomenutelné. Polští nálezci vzkazu se mu nyní podle médií chystají jeho přání splnit. Sami ve snaze o nalezení autora dopisu kontaktovali nejprve bohemisty, kteří jim vzkaz Ježíškovi přeložili. Poté oslovili české velvyslanectví a fotografii nalezeného dopisu se jménem autora sdíleli na sociálních sítích. Následně za pomoci České televize dohledali, že žluté balonky lidé vypouštěli v Sezimově Ústí, kde během pátečního dopoledne kontaktovali místního starostu Martina Doležala.

„Tomáše Slavíka sám dobře znám. Je to fajn kluk, chodí do páté třídy, aktivně se věnuje sportu. Také s námi jezdí na skautské tábory,“ sdělil starosta Martin Doležal. Následně tedy kontaktoval Tomášovu maminku. "Považuji to za úžasný vánoční příběh," dodal. Jen má strach, aby se zájem o posílání balonků výrazně nezvýší. Letos totiž už k nebi vyslali přes čtrnáct stovek balonků s vánočním přáním.

Sezimovo Ústí se rozsvítilo v rytmu gospelů.
V Ústí přivítali advent v rytmu černého gospelu