Sedmnáct autovraků odtažených z ulic Budějovic míří do dobrovolné dražby. Zájemci se do ní mohou aktivně zapojit v pondělí 29. května 2023 od 15 hodin v areálu Dopravního podniku města v Horní ulici č. 22. Prohlídka nabízených vozidel bude umožněna téhož dne od 13 hodin. Podle Kristýny Radové z odboru správa veřejných statků magistrátu se jedná o vůbec první způsob takového prodeje v Budějovicích.

Dosud se pravidelně v Budějovicích konaly jen dražby jízdních kol, která byla nalezena na území města a nebylo možné u nich zjistit majitele nebo byla zajištěna městskou policií jako kradená, ale také se nepodařilo zjistit majitele.

Platí se hotově na místě

„Důležité upozornění pro zájemce. Podmínkou dražby je platba v hotovosti hned na místě, neprodlený odvoz auta, které za úplatu naloží na vlek dopravní podnik, a jeho přepis na evidenci motorových vozidel do 10 dnů na vlastní náklady,“ upozorňuje dražitele náměstek primátorky Michal Šebek. Více informací k vozidlům a dražbě lze získat na emailu radovak@c-budejovice.cz.

Vozidla jsou uzamčená, bez klíčů a dokladů. Jejich cena byla stanovena odhadem soudního znalce. Pokud se některá nevydraží, budou předána k ekologické likvidaci. K mání bude Škoda Felicia (motor 1,6) za 1400 korun, Ford Mondeo (motor 1,7) za 2200 korun nebo Citroën Berlingo (motor 1,8) za 1600 korun. Nejdražší je BMW za 11 000 korun a nejlevnější Renault Clio za 1200 korun.

Samosběr jahod na jihu Čech. Ilustrační foto.
Jahody si natrháte už za dva týdny. Někde plantáže a sady nabídnou i samosběr

V červnu, a to 13. a 14., ještě město chystá elektronickou aukci vozidla Mercedes Benz r. v. 2004 za 79 000 korun. Dražební vyhláška byla vyvěšena na elektronické úřední desce města.