Kandidátku Jihočechů 2012 vede do voleb současný starosta města Ivan Radosta (55). První pětku kandidátů doplňují Petr Barda, Marie Jarošová, Jaroslav Kolář a Miroslav Březina.

Lídrem ANO 2011 je právník a radní města Martin Kupec (49), kterého následují Klára Kubíčková, Tibor Kaleja, Martina Jiroušková a Filip Špánek.

Za Občanskou demokratickou stranu kandiduje projektová manažerka Ludmila Kolářová (62). Dalšími na kandidátce jsou Jaroslav Peták, Zdeněk Hobzek, Ondřej Šimánek a Marie Laláková.

V čele kandidátky Nezávislých pro Milevsko s podporou STAN a TOP 09 je administrativní pracovnice Markéta Honzíková (51), kterou v první pětce doplňují Pavel Koutník, Lukáš Dolejš, Klára Šťastná a Jan Kozák.

Hotel Bavor Strakonice.
Den architektury zve za historickými skvosty v Budějovicích, Písku i Volyni

Lídra KDU-ČSL, projektanta Martina Kostínka (47), následují na kandidátce jména Petr Bočan, Jan Bartoň, Květoslava Marvanová a Eva Kozáková.

Stranu ČSSD vede v Milevsku do voleb pracovník bezpečnostní agentury Marek Vála (44). Spolu s ním jsou na předních místech bývalá hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, Jiří Kotalík, Martin Třeštík a Jana Lomičková.

V čele kandidátky Doma v Milevsku se místostarosta města Michal Horek (37), kterého následují Vít Kratochvíl, Karel Procházka, Martin Kreuzer a Jiří Kálal.

Celkem v Milevsku kandiduje 147 lidí, jejichž věkový průměr je 51,46 roku. Z celkového počtu je 89 mužů a 58 žen. Nejmladším kandidátem v Milevsku je pětadvacetiletý Martin Novák (ČSSD) a nejstarším čtyřiaosmdesátiletá Mária Medková (ANO).

Milevské zastupitelstvo má dvacet jedna členů. Komunální volby se konají 23. a 24. září.