Tomáš Klus zazpívá v Pivovarské zahradě

Kdy: 10. července od 20 h

Kde: Pivovarská zahrada Český Krumlov

Za kolik: 490 Kč.

Písničkář Tomáš Klus přijíždí do Českého Krumlova, aby v pátek zahrál v Pivovarské zahradě. Svým koncertem oživí léto, které kvůli koronaviru bude vypadat jinak, než jsou lidé zvyklí. Místo Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov se zde konají další koncerty. V sobotu se začíná ve 20 h. Vstupné 490 Kč.

Noční prohlídka historickým Táborem

Kdy: 10. července od 20 h

Kde: Začíná se z Kotnova, Tábor

Vstupné: 50/70 Kč

V pátek ve 20 h vás čeká dobrodružství, které začne na nádvoří hradu Kotnov. Vydáte se odtud na noční prohlídku Tábora, která povede zájemce do hradu i na rajský dvůr bývalého augustiiánského kláštera, uvidíte Tábor z hradní věže. Uličkami nočního města vás provedou historička Husitského muzea Jitka Vandrovcová a její sestra v dobových kostýmech. Akce se koná k 600. výročí města Tábor. Zaplatíte 70 Kč, děti a senioři 50 Kč.

Starou Šumavu poznáte u Seidelů

Kdy: 11. července v 10 a ve 14 h

Kde: Muzeum Ateliéru Seidel, Český Krumlov

Vstupné: 80/160 Kč

Program pro rodiny s dětmi můžete v sobotu navštívit v českokrumlovském Muzeu Ateliéru Seidel. Akce Stará Šumava na snímcích dávných fotografů je přístupná od 10 a od 14 h. Budou se promítat snímky dávné Šumavy z doby, kdy ji objevovali turističtí průkopníci. Dnes už tuto přírodu nikdo takto neuvidí, zachytily ji však staré snímky. Ty porovnáte s novými. Prohlédnete si i mapu či pohlednice. Vstupné 80 Kč děti a senioři nebo 160 Kč dospělí.

U táboráku si opečete buřty i zazpíváte

Kdy: 11. července od 19 h

Kde: Žižkárna, České Budějovice

Vstup zdarma

Klasický večer u ohně zažijete v sobotu v Žižkárně v Českých Budějovicích. V areálů bývalých kasáren se bude od 19 h hrát na kytaru, poslouchat písně a zpívat. Zapojit a zahrát si může každý. Nebude chybět opékání buřtů nad ohněm. Otevřen bude bar.

Country večer na plovárně ve Větřní 

Kdy: 11. července od 19 h

Kde: Plovárna Větřní

Vstupné 250 Kč.

Country večer plný známých kapel a zpěváků. Tomáš Linka s kapelou Přímá linka, Taxmeni, Jakub Smolík, taneční skupina Širák a kapela Harlej z Kaplice.