Předchozí
1 z 19
Další

Vydejte se na halloweenskou stezku

HalloweenIlustrační foto.Zdroj: Externí autor

Halloweensku stezku pro děti si můžete od pátku 28. října do neděle 30. října projít v Česticích na Strakonicku  Trasa dlouhá 2,5 km začíná u knihovny na zámku v Česticích a vydat se na ní můžete kdykoliv, přístupná je i s kočárkem. U knihovny si vyzvedne každé dítě záznamový list a po splnění úkolů na něj čeká odměna v kadeřnictví u Pelešků (úterý – pátek 7 – 16 h). Propisku si vezměte s sebou.

Přijďte si postavit vesmírnou loď

Ilustrační fotoIlustrační foto.Zdroj: Externí autor

Na zámku v Blatné můžete v sobotu 29. října a v neděli 30. října navštívit LEGO výstavu Czech RepuBRICK. Přístupná je od 10 do 17 hodin v Rejtově paláci ve 2. patře, kde uvidíte různé modely a tisíce variant stavebnice a detailní práci legonadšenců. Pomocí kostiček jde postavit totiž téměř cokoliv, ať už auto, robot nebo vesmírná loď. Součástí výstavy je i dětský LEGO koutek, který naleznete v 1. patře budovy. Vstupné na výstavu je pro dospělé 100 Kč, pro děti 80 Kč, rodinné vstupné činí 300 Kč a do dětského koutku zaplatíte 50 Kč. Dítě do 1 roku může přijít zdarma.

Pojízdné muzeum Legiovlak zastavilo ve Vodňanech

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Ve Vodňanech na nádraží můžete od pátku 28. do neděle 30. října navštívit pojízdné muzeum Legiovlak. Jedná se o unikátní soupravu zrekonstruovaných vozů, které představují věrnou repliku legionářského vlaku, v němž bojovali a žili příslušníci čs. legií v Rusku. V pátek je přístupné od 8 do 16 hodin a o víkendu od 9 do 16 hodin. Vstupné je zdarma.

Dernisáž výstavy Theodora Pištěka

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

V sobotu 29. října můžete přijít na dernisáž výstavy Theodora Pištěka – Senzační realismus v Zámecké jízdárně Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou. Výstava je spojená se křtem katalogu a komentovanou prohlídkou kurátora výstavy Martina Dostála. Akce začíná v 15 h.

Sokolský běh republiky odstartuje v Písku

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Sokolský běh republiky se koná v pátek 28. října uprostřed Palackých sadů v Písku. Akce začíná ve 12 hodin. I letos se poběží v národních barvách k oslavě výročí Československa. Vzdálenost trasy pro dospělé je 5,35 km, dětská má 800 m. Startovné pro dospělé dělá 150 Kč a pro děti 50 Kč.

Strašidelný den na Bezdrevské Baště

Externí autorIlustrační foto.Zdroj: Filip Nekola

Vyrazte v pátek 28. října na strašidelný den nejen pro děti, koná se na Bezdrevské Baště u Hluboké nad Vltavou. Akce začíná v 10 hodin a končí v 18 hodin. V doprovodném programu se můžete těšit na soutěže, kvízy, tvořivé a sportovní aktivity, kolotoč, připravené je i občerstvení.O hudební kulisu se postará Jiří Schelinger Memory Band a kapela Kamband.

Vodovod koncertuje v Želči

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

Koncert kapely Vodovod se koná v sobotu 28. října v Želči u Tábora. Kapela začne hrát do 21 hodin. Přijďte si poslechnout známé písničky a společně si zazpívat a zatančit.

Navštivte trhy v Žižkárně

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Rádi nakupujete produkty od místních výrobců? Tak to se v neděli 30. října  zastavte v kulturním a kreativním centru Žižkárna v Českých Budějovicích na adrese Žižkova třída 28, kde se konají trhy. Začínají už od 9 hodin. 

Strašidelná zoo na vás čeká v Hluboké nad Vltavou

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor
Strašidelnou zoo můžete navštívit v sobotu 29. října v Hluboké nad Vltavou. Kromě zvířátek na vás čekají soutěže pro děti a podívat se můžete i na řemeslný jarmark. Potěší vás určitě i koncert skupiny Maxa Band. Tak od 14 hodin v zoo…

Nechte se vyfotit v dobových kostýmech

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Wikimedia Commons

U vánočního stromečku a v dobových kostýmech se můžete nechate vyfotografovat od pátka 28. října do neděle 30. října ve Fotoatelieru Seidel v Českém Krumlově. Rezervace předem je nutná, buď telefonicky 736 503 871 na nebo na e-mail: info@seidel.cz. V rámci focení jsou připraveny i komentované prohlídky.

Sto let moderní magie na vás čeká v Prachaticích

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor.

Výstavu 100 let moderní magie můžete navštívit od pátku 28. října do neděle 30. října v Muzeu české loutky a cirkusu v Prachaticích. Připomíná jedno století od vzniku prvního kouzelnického spolku na našem území – Magického klubu Praha. Dopodrobna na výstavě poznáte kouzelnické karty, mince, knihy, řády, odznaky či časopisy.

Klostermannova pohádková Šumava

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Výstava Klostermannova pohádková Šumava se vám v pátek 28. října ve 13 hodin otevře v Novém Údolí. Unikátní výstava se nachází ve staré celnici, která je plná loutek a mystické krajiny. Autoři tohoto díla jsou Milan Poláček a Jindřich Fábin. Součástí prohlídky je i představení činnosti zachránce mnoha Šumavských křížků Stana Schneedorfa.

Festival franzcouského filmu v Českých Budějovicích

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Na 25. ročník Festivalu francouzského filmu můžete od 28. do 30. října přijít do kina Kotva v Českých Budějovicích. Připraveno je čtrnáct předpremiérových filmů. Promítání bude zahájeno projekcí snímku Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo. Všechny filmy jsou v původním znění s českými titulky nebo s českým dabingem. Vstupné je 140 Kč.

Podzimem zavoní Street Food Festival 

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Jiří Skála

Přijďte ochutnat mix světových kuchyní. Podzimní Street Food Festival se koná v sobotu 29. října na Žižkové náměstí v Táboře a startuje již od 10 hodin.  Celý den budete moci ochutnat jak perfektní kousky k jídlu tak k tomu i něco dobrého k pití.

Trautenberk dorazí do Českých Budějovic

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Kapela Trautenberk z Klatov dorazí v pátek 28. října do KD Vltava v Českých Budějovicích. Jedná se o českou tranzmetalovou skupinu. Akce začíná v 19.30 h. Podzimní turné se koná na oslavu nové desky. Vstupné je 490 Kč.

Vyrazte do Českého Krumlova na výstavu

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Na výstavu Šlechtické slavnosti a zábavy jste od pátku 28. října do neděle 30. října zváni do Galerie Mincovna v areálu státního hradu a zámku Český Krumlov. Cílem je přestavit skryté skvosty ze sbírek našich hradů a zámků. Na výstavě jsou i multimediální prvky, které simulují ohňostroje a vodní prvky. Otevírací doba je od 10 h do 16 h. Vstupné je 50 Kč.

Velká rybářská show na Šumavě

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Olšina na Českokrumlovsku je jedním z nejvýše položených chovných rybníků v republice. A právě tam se v den státního svátku, 28. října, odehraje největší rybářská akce na Šumavě.
Rybářská parta Vojenských lesů a statků začne nahánět ryby za rozednění a kolem osmé hodiny zatáhne poprvé síť, kdo si přivstane, může být u toho. Tou dobou už si mohou návštěvníci na hrázi rybníka užívat také doprovodný program, který nabídne hlavně akce pro rodiny s dětmi. Ty jistě potěší tvořivé dílničky, lesní pedagogika i zábavné učení o životě ve vodním světě.
Na své si přijdou i milovníci rybí gastronomie. Ve stáncích na hrázi budou moci ochutnat rybí speciality. Mlsné jazýčky si mohou užívat rybích pomazánek a salátů, připraven bude pstruh po mlynářsku i oblíbené kapří hranolky. Přímo na hrázi si můžete zakoupit čerstvou rybu, v nabídce najdete kaprovité ryby i dravce, především štiky.

Součástí doprovodného programu bude také tombola o kapry na štědrovečerní stůl, které si před Vánoci budou výherci moci vyzvednout na podnikovém rybářství ve Chvalšinách.

V rámci výlovu se lidem mimořádně otevřou také dvě expozice u rybníka. V barokní památkově chráněné budově rybářské bašty přímo na hrázi je expozice věnována rybářství, lesnictví, historii regionu a zdejšímu ptactvu. Druhou výstavu, tentokrát o přírodě Boleticka, naleznete v moderním návštěvnickém středisku naučné stezky Olšina.

Lovecké slavnosti zvou na vábení i psy

Lovecké slavnostiIlustrační foto.Zdroj: Externí autor

Příznivci myslivosti, ale i milovníci historie si v sobotu přijdou na své. Hrad Nové Hrady se s letošní návštěvnickou sezonou rozloučí v sobotu 29. října Podzimními loveckými slavnostmi Karla Bonaventury Buquoye I. a o zážitky nebude nouze.Připravené jsou ukázky vábení zvěře a výcviku loveckých psů, užít si můžete i sokolníky, loveckou hudbu, hrané scénky, ale také soutěže pro děti.
„V posledních letech každý ročník slavností zasvěcujeme nějaké významné osobě, která na hradě Nové Hrady žila, či s ním měla něco do činění. Letošní slavnosti jsme věnovali předposlednímu buquoyskému majiteli hradu, Karlu Bonaventurovi Buquoyi II. A protože to byl nejenom dobrý hospodář na svých panstvích a významný český zemský konzervativní politik, ale také lesník a vášnivý lovec, zasvětili jsme slavnosti zároveň i lovu“, říká kastelán hradu Jan Smolík.
Nabitý program začíná v 9.30 hodin a užívat si ho můžete až do 15.45 hodin. Základní vstupné vás vyjde na 170 korun. V ceně vstupného na slavnosti je zahrnut i vstup na jednu vybranou prohlídkovou trasu. 

Milovníci myslivosti si pak jistě nenechají ujít ani Svatohubertskou mši, která se koná v kostele Svatého Petra a Pavla v Nových Hradech od 11.00 hodin.