Předchozí
1 z 20
Další

Irský večer s muzikou a jídlem

Loučení s létem s kapelami Shivers a ČechomorLoučení s létem s kapelou ShiversZdroj: Miroslav Bžoch

Poslechnout si irskou hudbu můžete v pátek 18. března ve vltavotýnské Sokolovně. Na irském večeru vás čeká zelené pivo a kvalitní kapely Fookin ´Guns a Shivers. Irský večer se koná od 19 h, zaplatíte vstupné 160/190 Kč. Na místě bude možné si zakoupit irský degustační talíř z restaurace Sokolovna spolu se zelením pivem Patrik 11% .

Začíná Třeboň poetická

Tři slameři a jedna slamerka představili svá stand up slam poetry představení v sobotu 12. února v Benešově.Slamer Anatol SvahilecZdroj: Richard Karban

Specifický básnický přednes slam poetry, který spojuje přednes a performanci, uslyšíte v pátek 18. března v třeboňském Monkey baru. Vystoupí špička českých slamerů Tukan, Šimon Felenda, Anatol Svahilec aj., kteří zahájí zahájí v 19 h letošní krajskou přehlídku uměleckého přednesu a divadla poezie Třeboň poetická. Přehlídka se koná od soboty 19. do neděle 20. března v třeboňském Divadle J. K. Tyla. V ulicích města se bude v sobotu 19. března konat také guerilla poetring, který oživí jejich všednost. „Přidejte se k nám na netradiční procházku Třeboní, na které budeme rozsévat poezii do všech míst, kde zub času i šeď běžného dne zanechaly stopy,“ vyzývají pořadatelé. Vychází se z Masarykova náměstí. Procházka trvá od 16.30 do 17.30 h. V sobotu 19. března ve 20 h také v Monkey baru uslyšíte hudební vystoupení umělkyně Niny Rosy

Bazar výběrového oblečení

Bazar. Ilustrační fotoBazar. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Jaroslav Loskot
Udělat si radost, obnovit šatník a dát druhou šanci oblečení můžete ve Veselí nad Lužnicí. Tam se totiž v sobotu 19. března ve velkém sále kulturního domu koná prodej výběrového oblečení. Přijít můžete mezi 8. a 15. h.

Sobotníci půjdou po stopách vody

Táborští Sobotníci se tentokrát vydali po historii táborských požárůTáborští SobotníciZdroj: Lenka Čechtická

Další táborská vlastivědná procházka v rámci cyklu Sobotníci se koná v sobotu 19. března. Tentokrát, u příležitosti Mezinárodního dne vody, se účastníci sejdou ve 14 h pod střelnickými schody a vyrazí po stopách vody v Táboře. Po historii mlýnů na Tismenickém potoce vám poví genealožka a historička Bc. Tereza Dvořáková. Vstup zdarma.

Koncert na pomoc dětem ve válce

Druhý adventní koncert v podání pěveckého sboru Hlahol a  Komorního orchestru města Chomutova.Druhý adventní koncert v podání pěveckého sboru Hlahol a Komorního orchestru města Chomutova.Zdroj: Deník/Roman Dušek
Na koncert s dobrým posláním můžete zajít v neděli 20. března v 17 h do táborského kostela Sv. Filipa a Jakuba. Vystoupí pěvecký sbor Hlahol v rámci celostátního projektu Zpíváme pro UNICEF. Hostem bude Kostel sbor KOS Lomnice nad Lužnicí. Uslyšíte skladby domácích i světových autorů.

Vítání jara ponorem do Malše

Akce Covide, končíme a otužilci ve FrymburkuOtužilci. Ilustrační fotoZdroj: Pavel Pechoušek

Spolek českobudějovických otužilců Promrzlé pyjavice pořádá šestý ročník akce Nebuďme chladní aneb Ukončení otužilecké sezóny a vítání jara ponorem do řeky Malše. Charitativní událost je na podporu Centra Bazalka, které pomáhá rodinám s péčí o postižené děti. Akce se koná v neděli od 14 h u Malého jezu v Českých Budějovicích. Ing. Vanda Polívková, ředitelka Centra Bazalka, komentuje: „Moc se na zánor těšíme – opravdu zahřeje u srdce vědomí, že veřejnost není chladná k postiženým dětem a péči o ně a lidé jsou schopni originálním způsobem přispět. Výtěžek z akce letos přispěje k pokrytí nákladů na poskytování fyzioterapie našim klientům.“

Součástí akce bude jako tradičně recesistický závod otužilců s podporou nafukovacích zvířátek a představení jednotlivých otužileckých skupin operujících v českobudějovickém okrese i celém Jihočeském kraji. K dispozici bude zázemí včetně občerstvení v podobě teplého nápoje a místa k převléknutí do plavek bude zajištěno.

Zaplatíte startovné 100 Kč, které bude v plné výši věnováno sbírce pro Centrum Bazalka. Na místě bude i kasička Bazalky, kam můžete také přispět. Startovné činí 100 Kč a v plné výši putuje na veřejnou sbírku Centra Bazalka. Očekává se teplota vody mezi 3 °C a 4 °C.

Tato událost je populární mezi veřejností, otužilci zkušenými i amatéry. Za předchozí ročníky se do vod Malše ponořilo téměř 500 lidí. Loni kvůli šíření nemoci covid-19 se akce konala virtuálně, ale přesto se zúčastnilo 350 otužilců. V minulých ročnících účastníci získali pro Centrum Bazalka167 875 Kč.

Promrzlé Pyjavice, které čítají okolo třiceti lidí, se scházejí v Českých Budějovicích pravidelně celou zimu třikrát týdně u Maláku.

Tři folkové koncerty

Kapela Spolektiv. Zahájení pivních slavností 29. 2. 2020 v jindřichoradeckém Kulturním centru Jitka.Kapela SpolektivZdroj: Antonín Ženata

Třetí koncert šestého ročníku Večery S přivítá tentokrát osobitého plzeňského písničkáře Michala Willieho Sedláčka, hudebnici Sašu Niklíčkovou a kapelu Spolektiv. Koncerty se konají v pátek 18. března v 19 h v českobudějovickém Divadle U Kapličky. Na Večerech S vystupují hudebníci folkových a příbuzných žánrů.

Oslava a maškarní v jednom 

Maškarní bál v Točníku.Maškarní. Ilustrační fotoZdroj: Iva Závorová
Ve společenském sále Národního domu Prachatice si v pátek 18. března užijete 2. ročník maškarního bálu a oslavu 15 let organizace Krebul. Zahraje kapela Valda Band, hostem večera a moderátorem bude zpěvák Lukáš Randák. Ples začíná ve 20 h. I děti na Prachaticku mohou obléct masky. Lyžařský spolek Prachatice totiž pořádá ve Skiareálu Libínské sedlo v sobotu 19. března Karnevalovou taškařici. Součástí bude karnevalová lyžařská disciplína a soutěže. Začíná se ve 13 h.

Zpívání pro UNICEF a děti ve válce

Smíšený pěvecký sbor Česká píseň.Smíšený pěvecký sbor Česká píseň.Zdroj: Jaroslav Černý

Smíšený pěvecký sbor Česká píseň a Flétnový a pěvecký soubor Skřivánek při ZŠ Vodňanská vystoupí v neděli 20. března v rámci celorepublikové akce Zpíváme pro UNICEF. Koncert se koná od 16 h na Arkádách Staré radnice v Prachaticích. Vstupné od 50 Kč bude dobrovolné a výtěžek půjde na program UNICEF Děti ve válce.

Listování z knihy A jak se vám líbím teď?

Scénické představení v rámci Listování. Ilustrační fotoScénické představení v rámci Listování. Ilustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista

Projekt Lukáše Hejlíka Listování představuje prostřednictvím kombinace scénického čtení a divadla zajímavé knihy veřejnosti. Na jihu Čech můžete navštívit pořad v pátek 18. března v 17 v táborském Divadle Oskara Nedbala a v 18.30 h v KD Veselí nad Lužnicí. V představení A jak se vám líbím teď? podle stejnojmenné knihy pro mládež Holly Bourneové hrají Petra Bučková a Pavla Dostálová. Zprostředkují vám příběh třicítky Tori, která je influencerka, její kniha patří mezi bestsellery a radí lidem, aby žili, jak sami chtějí. Samotné se jí to však nedaří.

Tak show se Zuzanou Bubílkovou

Nenechte si ujít pořad se Zuzanou BubílkovouNenechte si ujít pořad se Zuzanou BubílkovouZdroj: Deník/Martin Vokurka
Beseda se Zuzanou Bubílkovou v Restauraci Kohout v Prostoru v Blatné začíná v 18 h. Moderovat ji bude Otakar Vaníček. Součástí akce bude prodej knih a šperků Zuzany Bubílkové. Vstupné 200 Kč.

Maškarní pro děti i dospělé

Maškarní karneval pro děti v Kaplici se vydařil. Dětí přišlo plno a užily si to.Maškarní karneval pro děti. Ilustrační fotoZdroj: Karel Vavřík

V Sedlicích zažijete maškarní bál v sobotu 19. března. Ve 14 h v sokolovně začíná maškarní pro děti. Vstupné bude dobrovolné. Tamtéž mohou přijít dospělí ve 20 h. Vstupné v maskách 100 Kč, ostatní zaplatí 120 Kč.

Výstava koček z celého světa

Studenti z Kladna podpořili opuštěné kočky ve vrbičanském útulku.Ilustrační fotoZdroj: Magdalena Koryntová

Kočky všech možných druhů si prohlédnete na Jarní mezinárodní výstavě koček v českobudějovickém KD Slavie. V sobotu 19. března přijďte od 10 do 17 h, v neděli 20. března od 9 do 15 h.

Beseda o životě i mládí

Jitka AsterováJitka AsterováZdroj: Deník/Vít Černý

Zábavnou talkshow s Jitkou Asterovou a Hankou Čížkovou nazvanou Mládí nevyprchej uvidíte v pátek 18. března v kostele Sv. Václava v Lomnici nad Lužnicí. Budou se bavit o životě, o láskách a o tom, jak si udržet mládí. Uslyšíte také peprné historky ze života hvězd. Hostem bude zpěvačka Yanna. Akce začíná v 18 h. Vstupné 50 Kč.


Jarní focení

Vánoční fotografování u Seidelů v Českém Krumlově provází neopakovatelná sváteční atmosféra počátku 20. století, okořeněná vůní cukroví.Fotografování u Seidelů v Českém Krumlově. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Jaroslav Sýbek
O víkendu 19. a 20. března se v českokrumlovském Muzeu Fotoateliéru Seidel se koná Jarní fotovíkend. Nechte si vyfotit tematickou retro fotografii a zvěčnit se s rozkvetlými květy, krajkovými paraplíčky, klobouky nebo s velikonočními kraslicemi a pomlázkami. Fotí se od 9 do 15 h. Rezervace předem je nutná.

Svíčkový ples s Tomášem Vernerem nebo Radkem Bakalářem

Ples. Ilustrační fotoPles. Ilustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista
Zatančíte si v sobotu 19. března na českokrumlovském Svíčkovém plese. K tanci a k poslechu bude hrát kapela Hey Apple pod vedením kapelníka Lukáše Černého. Vystoupí také hosté večera,  finalisté Star Dance XI Tomáš Verner a Kristýna Coufalová, s nimiž se můžete nechat zvěčnit na památku také ve fotokoutku. Památeční fotografii si odnese každý. Dalším hostem bude přeborník v moderní magii Radek Bakalář. Těšte se také na bohatou tombolu. Slavnostní večer bude zahájen v 19 h. Vstupné 550 Kč.

Šibřinky a masky v Sokolovně

Dětské maškarní ve Štěpánovicích u Klatov.Dětské maškarní. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Milan Kilián
Sokolské šibřinky a maškarní si českobudějovické děti užijí v sobotu 19. března od 14 do 17.30 h. Nebude chybět sportovní program, soutěže a občerstvení. Vstupné 50 Kč. Program se koná i pro dospělé, a to v pátek 18. března od 20 h. Zahraje živá kapela, připravené bude občerstvení. Vstupné 100 Kč. Obě akce se ponesou ve stylu český venkov a najdete je v Sokolovně.

Křest knihy Jiřího Šestáka

Senátor Jiří Šesták.Senátor Jiří Šesták.Zdroj: Deník/Vladimír Klíma
V pátek 18. března si můžete v českobudějovickém Studentském univerzitním divadle SUD poslechnout ukázku z knihy Jiřího Šestáka Cesta jinam. Bude se konat i křest titulu, který se loni nemohl uskutečnit kvůli koronaviru. Knihu pokřtí Tomáš Töpfer. Přijďte v 18 h.

Turistické vítání jara

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Jiřina Froydová

Letošní první turistická akce pro veřejnost s Klubem českých turistů vychází na neděli 20. března. Zapojte se do tradičního vítání jara. Můžete vybírat ze dvou pěších tras, obě vedou do restaurace Chatová osada na Soukeníku na pravém břehu Lužnice (u stadionu). Tam se účastníci budou setkávat mezi 12.30 a 14 h. Chcete-li vyrazit společně, vychází se na 18 kilometrovou trasu v 9.20 h od železniční stanice Chýnov. Táborští tam mohou dojet vlakem, který vyjíždí z Tábora v 9.05 h. Další společná trasa bude dlouhá 11 km a začíná v 10 h od železniční stanice Tábor. Dorazit můžete též individuálně po vlastní trase zvolené dle svého uvážení.