Taneční večer
KDY:
 Sobota 28. září od 19 hodin
KDE: Kulturní dům Písek
ZA KOLIK: 100 Kč

Pro všechny nadšené tanečníky, začátečníky i pokročilé. Hrajeme reprodukovanou hudbu v rytmu waltzu, valčíku, tanga, foxtrotu, jivu, cha-chi, polky, country tanců… Program připravují zkušení tanečníci manželé Tomáš a Hanka Urbanovi.

ZAKÁZANÝ OVOCE + RECKLESS + ZASTODESETZdroj: Centrum kultury Písek

ZAKÁZANÝ OVOCE + RECKLESS + ZASTODESET
KDY:
 Sobota 28. září od 20.30 hodin
KDE: Divadlo Pod čarou Písek
ZA KOLIK: 200 Kč

Trojice kapel ZAKÁZANÝ OVOCE, RECKLESS a ZASTODESET se připravuje na podzimní KOLAPS TOUR 2019, během kterého navštíví celkem sedmnáct míst po ČR. Jedním z nich bude 28.9. Písek.

Pouť v Hojsově Stráži.Zdroj: Deník / Milan Kilián

Václavská pouť
KDY:
 Sobota 28. září od 17.30 hodin do neděle 29. září
KDE: Tálín
ZA KOLIK: Dle ceníku

Václavská pouť se koná poslední zářijový víkend v Tálíně. V sobotu 28. září od 17.30 hodin je v plánu divadelní představení Pravda o Drákulovi, které zahraje ochotnický spolek Albrechtický brebta v pergole před Tálínskou hospodou. Od 20 hodin pak bude v sále taneční zábava s kapelou Husmen country z Husince. V neděli 29. září začne program ve 13 hodin turnajem v nohejbalu. Ve stejnou dobu začne výstava dřevěných soch Jana Maršíka ml. A doprovodný program pro děti na návsi. Tam bude připravena také tvořivá dílny, kde se budou vyrábět šperky z měděného drátku. Výstava fotografií ze života obce bude k vidění na obecním úřadě.

Pohádkové nokturno ~ Princ Bajaja, Císařův slavíkZdroj: Centrum kultury Písek

Pohádkové nokturno ~ Princ Bajaja, Císařův slavík
KDY:
 Neděle 29. září od 19 hodin
KDE: Kulturní dům Písek
ZA KOLIK: 200 Kč

Účinkují Jan Meisl, Soňa Vimrová, Oldřich Vlček…

Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

Svatováclavské fotbalové derby
KDY:
 Sobota 28. září od 15 hodin
KDE: Sportovní areál Záboří
ZA KOLIK: Zdarma

SDH Záboří chystá tradiční svatováclavské fotbalové derby. Utkání se odehraje ve sportovním areálu za hasičskou zbrojnicí v sobotu 28. září od 15 hodin. Proti sobě se postaví týmy Dolejšek a Hořejšek. Program bude pokračovat ve společenské místnosti SDH Záboří, kde nebude večer chybět ani hudba.

Sousedské setkání aneb Jídlobraní v Kovářově.Zdroj: Monika Hrochová

Jídlobraní v Kovářově
KDY:
Sobota 28. září od 11 hodin 
KDE: Kovářov
ZA KOLIK: Zdarma

Dobrovolníci v Kovářově se připravují na třetí ročník sousedského setkání s názvem Jídlobraní. V sobotu 28. září od 11 hodin budou na návsi nabízet návštěvníkům a vzájemně ochutnávat spoustu kulinářských dobrot. První dva ročníky slavily velký úspěch. Od 17 hodin bude hrát kapela Kazach.

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Lubomír Stehlík

Dětské utkání na koních
KDY:
 Sobota 28. září od 12 hodin
KDE: Mladotice
ZA KOLIK: Zdarma

Dětský srandamač se uskuteční v sobotu 28. září v Mladoticích u Písku. Začátek je ve 12 hodin a na programu budou barely, parkur, tyče, zručnost a další soutěže. Akce je určena pro malé i začínající jezdce na ponících a větších koních.

Bartolomějské posvícení v Milevsku.Zdroj: Ludmila Korytová

Posvícení v Záhoří
KDY:
 Sobota a neděle 28. a 29. září
KDE: Záhoří
ZA KOLIK: Dle akcí

Tradiční záhořské posvícení se uskuteční poslední zářijový víkend. V obci nebude chybět řada pouťových atrakcí, stánků a doprovodné akce, které se konají společně s posvícením. Víkend zahájí páteční (27. září) pouťová zábava s kapelou Hogo Fogo Band. Bude se konat od 20 hodin v zasedací místnosti Agro družstva Záhoří. V sobotu 28. září se na louce v Jamném uskuteční tradiční fotbálek Staré páky vs. Mladá ucha. Začátek je ve 13.30 hodin. Na hřišti v Záhoří se v sobotu od dopoledních hodin utkají místní týmy od mladších žáků až po dospělé. Chybět nebude ani tradiční výstava drůbeže, králíků, holubů a exotického ptactva, kterou pořádá Český svaz chovatelů ZO Záhoří. Navštívit ji bude možné v sobotu i v neděli. V neděli 29. září od 9.30 hodin bude v kostele sv. Michaela poutní mše svatá a pondělní tečkou za pouťovým víkendem bude Pěkná hodinka. Uskuteční se od 19 hodin v sále Agro družstva a zahraje zde Johny Band.