"Všichni vyšli z objektu sami. Na místě je prohlédl lékař záchranné služby. Nikdo nebyl zraněn," uvedla s tím, že lidemPožár ubytovny v Houžné u Lenory.Požár ubytovny v Houžné u Lenory.Zdroj: Policie ČR bylo potřeba najít náhradní ubytování. "Hasiči jim ze svých zásob poskytli náhradní oblečení," dodala.

Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místo se sjelo devět cisteren a dva automobilové žebříky. "Zasahovali profi hasiči z Vimperka a Prachatic a jednotky SDH obcí Houžná, Volary, Horní Vltavice, Borová Lada a Lenora," upřesnila mluvčí hasičů. Z hořícího domu hasiči vynesli dvě propanbutanové láhve. Zároveň z okolí odtáhli několik osobních aut a čtyřkolku. Policie ČR uzavřela pro kamiony blízkou křižovatku a odklonila dopravu. " Požár zničil ubytovnu v plném rozsahu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil minutu před sedmou ráno," popsala Vendula Matějů. Většina jednotek zásah ukončila, na požářisti jsou nyní pouze už jen některé jednotky dobrovolných hasičů.

Voda zaplavila silnici u Hracholusk na Prachaticku.
Sníh komplikuje jízdu na šumavských silnicích, voda se rozlévá ze břehů

Požár ubytovny v Houžné u Lenory.Požár ubytovny v Houžné u Lenory.Zdroj: Policie ČRŠkoda na ubytovně je předběžně vyčíslena na osmnact milionů korun. "Je pravděpodobné, že celková výše škody ještě naroste," uzavřela Vendula Matějů s tím, že příčina požáru je v šetření a vyšetřovatelé se v dalších dnech budou ještě vracet.