Soutěž Živnostník a Firma Písecka pořádá již osm let Jihočeská hospodářská komora Písek. O kandidátech, a pak držiteli titulu, se hlasuje dvoukolově. Elektronicky nebo písemně nominuje veřejnost. Rozhodující verdikt vynesla komise se zastoupením Jihočeské hospodářské komory, města, živnostenského úřadu a úřadu práce.

V kategorii firem do 100 zaměstnanců vyhrála firma Progress sportswear. „Zabýváme se výrobou sportovního a outdoorového oblečení. Působíme na Písecku a výsledek ankety je pro nás potvrzením, že o nás lidé vědí a že jsme zaujali i odbornou porotu. Toho si vážíme," řekl jednatel firmy Progress sportswear Zdeněk Zunt.

V kategorii nad 100 zaměstnanců vyhrála v anketě poprvé Nemocnice Písek. V té pracuje 760 lidí. Rok 2011 zakončila nemocnice kladným hospodářským výsledkem. Vysokou odbornou kredibilitu v roce 2011 dokumentuje například ukončený proces certifikace všech laboratoří nemocnice, nastartování akreditovaného provozu iktového centra, zavedení digitalizace v oboru hematologie, získání certifikátu Bezpečná nemocnice a certifikátu Lékař roku ČR 2011 v kategorii nemocnic. Průměrný výdělek v nemocnici proti roku 2010 narostl o pět procent.

„Jde o ocenění práce všech zdravotníků i nemocničních profesí, které zabezpečují zázemí pro léčebnou práci. Děkuji proto všem lidem, kteří se na tom se mnou podílejí," uvedl ředitel nemocnice Jiří Holan.