Předchozí
1 z 6
Další

1Zdroj: Deník / Lenka Pospíšilová

Malou firmu po rodičích Pavel Koblasa přestěhoval před třemi lety z Borkovic do táborských Čekanic. Zde v hale za pomoci dvou zaměstnanců vznikají kartonové obaly různých tvarů a velikostí, ale i škrabadla pro kočky. Snaží se o kvalitní výrobu a včasné zpracování objednávky. Podnik má více než patnáctiletou tradici a vyznačuje se individuálním přístupem.

Pod značkou PB box vyrábíme kartonového krabice z vlnité lepenky na přání zákazníka, vše začíná přípravou správné šablony. Mezi základní sortiment patří klopové a výsekové krabice, proklady a mřížky. Když odcházeli rodiče do důchodu a my se se ženou stěhovali z Prahy na jih, tak jsme si řekli, že rodinný podnik zkusíme převzít po nich.

Nakoupili jsme nové stroje, ale začínali jsme v podstatě od nuly, i když pár zákazníků nám zachovalo věrnost.

2Zdroj: Deník / Lenka Pospíšilová

V prostorách v Čekanicích máme kancelář i výrobu, provozujeme také webové stránky, které plánujeme modernizovat. Poptávky nám chodí i prostřednictvím e-shopu.

Odběratele máme z celé republiky, konkurence je však veliká. Denně vyrobíme kolem tisíce kusů. Nebráníme se ani malým objednávkám třeba jen na deset kusů.

V současném objektu jsme v nájmu, máme tu výrobní halu a také sklad. Odpad dáváme papírnám k recyklaci. Rádi bychom se časem rozšířili, poohlížíme se po nějakých větších prostorách v okolí.

3Zdroj: Deník / Lenka Pospíšilová

Děláme i krabice na pizzu do Prahy, obaly na sušené maso a na cereální tyčinky. Náš sortiment vesměs slouží jako přepravní krabice na různé výrobky. Mezi odběratele z regionu patří např. veselská Grena, českobudějovický Koh-i-noor či plánské Graneo. Díky výsekové výrobě různých tvarů vznikají různé krabičky. Objednávky znějí na určitý počet kusů, když se jedná o pravidelného zákazníky, vyrábíme i do zásoby.

4Zdroj: Deník / Lenka Pospíšilová

Nově produkujeme kartonová škrabadla pro kočky ve třech velikostech, která se vyrábí ručně a lze je recyklovat. Slouží nejen pro pohodlné broušení drápků, ale i jako místo k odpočinku. Mezi nejzajímavější zakázky patří výroba krabic pro Národní divadlo Brno nebo pro výrobce luxusních reproduktorových soustav. Dodáváme krabice i pro některé firmy z oboru e-commerce.

5Zdroj: Deník / Lenka Pospíšilová

Dárkové balení na vinné láhve využíváme i pro vlastní potřebu na dárky na Vánoce a dělali jsme třeba i obaly pro minipivovar z Dolního Bukovska, které slouží na pivní láhve. Měli jsme i zakázku na obří krabice, do kterých zákazník potom balil přístroje určené do venkovní posilovny. V současnosti hledáme někoho šikovného, spolehlivého, a s chutí do práce, kdo by rozšířil náš pracovní kolektiv.

6Zdroj: Deník / Lenka Pospíšilová