A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: RequiemA Plague Tale: RequiemZdroj: se svolením společnosti Focus Home Interactive/ Asobo Studio

Pokračování akční adventury je zasazené do středověké Evropy, konkrétně do roku 1348 a období epidemie černého moru. V historické hře plné fantasy prvků se sourozenci Amicia a Hugo stěhují do jižní Francie, kde se pokusí začít nový život. Minulost je ovšem provází v podobě hejn černých krys a jediná možnost, jak se od ní osvobodit, je najít kouzelný lék pro malého Huga. Nejedná se o velkou herní novinku, pokračování A Plague Tales bylo ohlášeno již minulý rok na konferenci E3 a gameplay trailer studio Focus Enterteinment vydalo téměř týden před začátkem Gamescomu.

Zdroj: Youtube

I tak ale na německé konferenci hra rezonovala a pro fanoušky se jedná o jeden z nejočekávanějších titulů tohoto roku. Hra bude totiž oproti prvnímu dílu mnohem brutálnější a krom logických hlavolamů se tak hráči dočkají také akčních soubojů. A Plague Tales: Requiem si obzvlášť oblíbí ti, kterým se líbila atmosféra Zaklínače 3, jelikož prostředí zcela očividně bralo inspiraci z dílny designérů CD Project Red.

Pentiment

PentimentPentimentZdroj: se svolením společnosti Xbox Game Studios/ Obsidian Entertainment

U historických her ještě zůstaneme. Vývojáři z Obsidian Enterteiment ohlásili datum vydání detektivní adventury Pentiment na 15. listopad tohoto roku. Dostupná bude pro PC a konzole Xbox minulé a současné generace a ihned po vydání se dostane na předplacené služby PC a Xbox Game Pass.

Zdroj: Youtube

Pentiment zavede hráče do Bavorska v 16. století, kde umělec Andreas Maler poklidně pracuje v klášteře na knižních iluminacích. Najednou ovšem dojde k vraždě a Andreas se tak zamotá do obšírného vyšetřování. Vyřešit vraždu mu pomohou schopnosti, které mu hráč na začátku hry sám vybere a dialogy s místním obyvatelstvem v polootevřeném světě.

Zdroj: Youtube

Nejzajímavější je grafické zpracování hry, které se snaží připodobnit dobovým iluminacím z 15.-16. století. Pro milovníky historie se tak jistě bude jednat o jedinečnou příležitost vžít se do středoevropského prostředí na přelomu středověku a renesance.

Under the Waves

Under the WavesUnder the WavesZdroj: se svolením společnosti Quantic Dream/ Parallel Studio

Mořská hlubina skrývá mnohá tajemství hodná prozkoumání. V případě profesionálního potápěče Stana je ale také metaforou pro jeho vlastní duši. Proto aby překonal ztrátu z minulosti, rozhodne se žít pod hladinou v Severním moři. Dobrodružná hra se surrealistickými prvky hráče zavede do alternativní historie 70. let 20. století, kde v roli Stana budou hráči prozkoumávat tajemství místních vod, stavět základny a potýkat se s nástrahami moře.

Zdroj: Youtube

Hru doprovází uklidňující hudební ambient dokreslující atmosféru celého příběhu. Datum vydání Under the Waves zatím nebyl ohlášen, ví se pouze, že vyjde příští rok na PC a všechny konzole minulých i současných generací.

Minecraft: Legends

Minecraft: LegendsMinecraft: LegendsZdroj: se svolením společnosti Xbox Game Studios/ Mojang Studios

Nový díl z nejprodávanější videoherní série na světě Minecraft mnohé trochu zaskočí. Nejedná se totiž o kreativní hru se survival prvky, ale o akční strategickou řež.

Zdroj: Youtube

Příběh se ale odvíjí od základní hry a svět je totožný s kultovní předlohou. Temné síly z podsvětí se pokusí získat nadvládu nad celým světem a úkolem hráče bude chránit vesničany před nájezdy prasátek, zombíků a dalších fantastických nepřátel. Minecraft Legends bude mít jak sólo kampaň, tak také možnost hrát ve více hráčích. Vyjít by měl příští rok na PC a všech konzolích minulé i současné generace, včetně Nintenda Switch.

Zdroj: Youtube