„Byla to divočina. Myslím si, že jsme byli lepší a vyhrát jsme si zasloužili. Nemělo to však dojít až k takovému dramatu," otíral si ještě pot z čela písecký kouč.

David servis o dva góly vedl, Písek otočil, a přestože domácí dokázali ještě dvakrát srovnat, Písek nakonec přece jen vyhrál. „Dost jsme se trápili v koncovce, neměli jsme v ní tolik štěstí jako domácí, a proto to bylo napínavé až do konce," vysvětluje Slabý.

Písečtí hokejisté minulou středu přerušili v Moravských Budějovicích šňůru pěti porážek v řadě a v sobotu naplno bodovali v Českých Budějovicích. „V Moravských Budějovicích jsme odehráli výborný zápas. Psychicky nám hodně pomohl a projevilo se to i v zápase proti David servisu. Hráči už to snad mají v hlavách srovnané a doufám, že se vrátíme k výkonům, jaké jsme předváděli na začátku sezony," věří Karel Slabý.

Začátek sobotního utkání v Českých Budějovicích tomu ale příliš nenasvědčoval, když po trefách Zicha a Marka Písek prohrával na konci první třetiny 2:0.

Další rána pro Písek přišla v čase 46:56, kdy měli hosté v držení puk při signalizovaném vyloučení domácího Hanzala. Trenéři odvolali z branky gólmana Hausera a Písek měl výhodu jednoho hráče v poli, jenomže Šuhaj poslal puk do vlastní opuštěné klece. David servis tak „vyrovnal" na 4:4. „To se často nestává, ale asi jsem to přivolal, když jsem na lavičce říkal, aby si hlavně kluci nedali vlastňáka. A najednou tam byl. Kluci se snažili takticky udržet puk, jenže ten hráč, který dal špatnou přihrávku, už byl tak vysílený, že to nestačil dobruslit," má pochopení pro svého svěřence trenér.

Slabý je každopádně přesvědčen, že jeho tým se začíná vyhrabávat z bláta. „Trápila nás velká marodka, někteří hráči se navíc těžko uvolňovali z práce. Nemohli jsme pořádně ani trénovat, což se pak odrazilo na těch našich nedobrých výsledcích. Doufám, že nyní už jsme zase na dobré cestě a že to tak půjde dál," přeje si Karel Slabý.