V hlavním závodu mužů na 6 km se běžely celkem čtyři 1500 m okruhy a systémem start-cíl jasně dominoval táborský vytrvalec Jakub Škrdleta, který tuto trať s přehledem vyhrál a dalším běžcům v pořadí nedal žádnou šanci na vítězství. Druhé místo, rovněž celkem jasně, obsadil Ondřej Chudý z Tábora. Za ním, na třetím místě, skončil Michal Jarolím, rovněž táborský běžec. Domácí běžci tak opanovali hlavní závod mužů.

Závod mužů, mílařů, na 3 km obsahoval dva 1500 m okruhy a mezi muže byla zařazena i dorostenecká a juniorská kategorie. V tomto závodě startoval i chyšecký junior Patrik Bouška.Tento závod měl jasného favorita, kterým byl dorostenec Jakub Budil z Atletiky Písek. Ten také závod vyhrál s jasnou převahou a byl i nejlepším dorostencem. Chyšecký Patrik Bouška se v první třetině závodu držel na druhém místě za píseckým běžcem, ale do druhého závěrečného kola již na druhém místě vbíhal domácí závodník Michal Jarolím před Bouškou a na čtvrtém místě se držel novovčelnický Patrik Novák. Ten se během závěrečného kola dokonce vypracoval na druhou pozici před Jarolíma a Boušku. Závěrečné metry závodu pak rozhodly o tom, že chyšecký běžec neuhájil před rychlejšími soupeři stupně vítězů a klesl na čtvrté místo, jako nejlepší junior. Druhý doběhl táborský Michal Jarolím a třetí skončil novovčelnický Patrik Novák. Závodu přihlížel i druhý chyšecký junior Ondřej Kohout, dlouhodobě zraněný, který přijel na kole povzbudit svého oddílového kolegu a i další své běžecké kamarády.

Na otázku, kdy začne závodit nám sdělil: "Už jsem začal s tréninkem a snad koncem listopadu si i zaběhnu nějaký závod." Po závodě chyšecký Bouška zhodnotil svůj výkon: "Běželo se mi dobře, nic mě nebolelo, jen to na blátivé trati občas klouzalo. V závěru byli soupeři lepší, hlavně rychlejší."

Josef Fuka