Další tři utkání již byla předehrána v týdnu s těmito výsledky: Poruba – Nitra 42:22, Olomouc – Michalovce 19:32  a Veselí nad Moravou – Partizánske 29:23.

Dnešní zápasový program je následující: Sokol Písek – DHK Baník Most (15.00), Zlín – Senec (17.00) a Jindřichův Hradec – Šaĺa (18.00).
Tým Sokola Písek v dosud odehraných čtyřech zápasech ještě nebodoval a v neúplné tabulce mu patří poslední třináctá příčka.

Zatímco v minulém kole prohrály písecké házenkářky v Partizánskem 25:31, tentokrát se střetnou s českým soupeřem, který se před sezonou kvalitně posílil  a je nyní s osmi body na čtvrtém místě (má ale sehráno o jedno utkání méně než celky před ním).

Před sezonou z Mostu, který v minulém ročníku interligy hrál mezi českými týmy jenom nadstavbu a obsadil konečné šesté místo, odešly dvě hráčky: brankářka Lucie Kantůrková (nahradila ji Eva Bezpalcová z Jindřichova Hradce) a Martina Crhová (odešla do švédského Kristianstadu).

K týmu naopak přišel zkušený trenér Dušan Poloz, hráčský kádr posílila Petra Vítková, která odešla z mistrovské Poruby, ze Zlína zamířila na sever Čech Petra Růčková a z Liberce Eva Vaňková. Z Plzně do Mostu zamířila i Michaela Janoušková, která poslední dvě sezony hostovala v Písku.

Písecký celek se po odchodu svých opor (Iveta Luzumová, Marta Krouská, Alena Stellnerová) stále ještě sehrává a nové házenkářky v týmu – Michaela Součková, Jitka Kutlvašrová, Ženata Stojarová, Petra Bubeníková, Veronika  Michková a další již naznačily,  že do družstva dobře zapadly. A poté, až se po zranění do sestavy vrátí uzdravené hráčky Michaela Borovská, Lucie Vyhnalová, Kateřina Vrabcová a Veronika malá, mělo by se to na výsledcích píseckého týmu projevit.

Asistent trenéra píseckého týmu Michal Horák před zápasem uvedl:

„Díky výbornému finančnímu zázemí se Most před sezonou kvalitně posílil, ve svém kádru má několik českých a slovenských reprezentantek a prakticky na každý post  jsou připraveny dvě až tři hráčky. Čeká nás velice těžký zápas, ve kterém je soupeř velkým favoritem. Naše hráčky ale udělají maximum pro to, aby dosáhly co nejlepšího výsledku."