„Litoměřice hrávají tradičně nahoře, i když je fakt, že letos mají asi trochu oslabený kádr. Ten zápas byl specifický tím, že začal později, protože hosty potkaly na cestě z Litoměřic dopravní komplikace. Ve výsledku to uškodilo spíš jim. My jsme se na začátku trefili párkrát zdálky a dostali jsme se do vedení 11:0. Dobrý začátek určil ráz celého utkání. Náskok už jsme potom jenom navyšovali,“ vrátil se k utkání s Litoměřicemi trenér Sršňů Miroslav Janovský.

S průběhem zápasu mohl být kouč spokojený. „Řekl bych, že jsme tentokrát zahráli velice dobře a po všech stránkách jsme byli lepším mužstvem,“ uvedl.

Písečtí tak napravili nepovedený výkon v utkání na Vyšehradě, kde ještě pár vteřin před koncem sahali po výhře, nakonec ale odjížděli s prázdnou. „Ta porážka byla hloupá a zbytečná. Nezačali jsme dobře. Pak jsme se sice dotáhli, v závěru jsme se však dopustili několika chyb a štěstí se přiklonilo na stranu soupeře,“ říká Janovský.

Jinak je ale se vstupem do soutěže spokojený. „Daří se nám zapojovat mladé hráče, a myslím, že hrajeme docela atraktivní basketbal,“ pochvaluje si.

Rezerva Nymburku, se kterou se jeho tým utká dnes, je pro něho trochu neznámou. „Záleží, v jaké sestavě soupeř přijede. Je samozřejmě rozdíl, jestli nastoupí s dorostenci nebo s pendly z áčka. Je to otazník, každopádně ale bude mít Nymburk mladý tým a můžeme tedy očekávat běhavý a dynamický basketbal z obou stran,“ zve na středeční duel Miroslav Janovský. Ten startuje v 19 hodin.