Finále Krajské hokejbalové ligy odstartovalo před týdnem dvěma zápasy v písecké Orange aréně, kde si domácí hráči s lehkostí se svým soupeřem dvakrát poradili.

Písečtí se ke třetímu finálovému zápasu, který již mohl rozhodnout o titulu, museli stěhovat na horkou půdu do Nové Včelnice, kde na ně čekal neoblíbený asfaltový povrch.

TJ HC Danreb City Nová Včelnice - HC ŠD Písek B 0:2 (0:0, 0:1, 1:1). Branky a přihrávky: 26. Drnec (Kobližka), 38. Sup (Vážný). Sestava HC ŠD Písek: Fišer (Tupá) – Sup, Procházka - Máša, Vlášek – Marek, Drnec - Šťastný - Vážný, Zábranský, Novák – Kolář, Hronek, Mergl – Kocourek, Kobližka, Bečvář.

Začátek utkání byl opatrný z obou stran. Bylo znát, že žádný z týmů nechce udělat chybu. V první třetině byla k vidění jedna přesilová hra na každé straně, ale ani jeden tým ji nedokázal proměnit. Na konci první třetiny tak svítil na tabuli stav 0:0.

Ve druhé třetině, konkrétně ve 26. minutě utkání, jsme byli diváci svědky první branky, když se po vyhraném vhazování prosadil tvrdou střelou k tyči hostující Jakub Drnec. Písečtí povzbuzení vstřelenou brankou se snažili navýšit svůj náskok, ale pokaždé ztroskotali na dobře chytajícím Mátlovi nebo na špatné koncovce. Víc už se v druhé třetině nestalo a tak šli hosté do kabin s jednobrankovým náskokem.

Třetí třetina začala tlakem domácího mužstva, ale veškeré snažení skončilo na skvěle chytajícím Fišerovi v brance Písku. Ve 38. minutě si zaběhl za obranu domácích hostující Marek Sup a střelou mezi betony rozesmutnil domácí diváky podruhé. Domácí se snažili se stavem utkání něco udělat, ale nebyli schopni si vytvořit souvislejší tlak, který by proměnili v kontaktní branku. Písečtí ubránili své dvoubrankové vedení až do konce zápasu a zaslouženě se stali mistry Krajské hokejbalové ligy. Písek tak zakončil suverénní cestu celou soutěží, v níž prohrál jediné utkání. Mimo jiné, play-off skončil Písek s neuvěřitelnou bilancí vstřelených a obdržených branek v poměru 38:8.

Hokejbalisté HC ŠD Písek porazili Prachatice 3:1 na zápasy.
Hokejbalisté ŠD Písek se probojovali do finále druhé ligy


Na slavnostním ceremoniálu byly předány také individuální trofeje a Písečtí zde měli hojné zastoupení, když cenu za nejproduktivnějšího hráče základní části převzal nestárnoucí Zdeněk Vážný, cenu pro nejlepšího střelce základní části Pavel Kolář a nakonec také trofej pro nejlepšího brankáře Jiří Fišer.

Hlas trenéra

Jiří Hronek, trenér B mužstva: „Klukům bych chtěl poděkovat za skvěle odehrané utkání. Všichni makali na sto procent a tohle vítězství si zaslouží. Celou sezonu jsme odehráli výborně, scházeli se v hojném počtu na tréninky i na zápasy a to si myslím byl rozhodující faktor zisku titulu. Nyní je třeba to pořádně oslavit, a pokud bude v příštím roce možnost, tak se snažit obhájit mistrovský titul.“

Václav Pelc