Na start závodu s podtitulem „Hledáme juniorského mistra světa v cyklokrosu 2015!" se postavilo téměř čtyřicet mladých jezdců. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Dominik Drdek (ZŠ Husova Tábor), Jaroslav Šitner (ZŠ Jistebnice) a Celestýna Součková (2. ZŠ Školní nám. Sezimovo Ústí).

Poté už se na kilometrovou trať vydali muži společně s juniory. Muži absolvovali celkem padesát okruhů a nechyběli mezi nimi dvojnásobný vítěz Táborských okruhů Zdeněk Mlynář, mistr republiky na silnici Milan Kadlec nebo paralympijský vítěz Jiří Ježek. Body se sbíraly v cíli každého pátého okruhu, přičemž nejvíc si jich závodníci rozdělili v tom posledním. Po absolvování padesáti okruhů měl na kontě nejvíce bodů mistr světa na dráze Jan Kadúch z ACS Dukla Praha. Ten také protnul po hodině cílovou pásku jako první.

Jako druhý projel cílovým prostorem Zdeněk Mlynář. Získal za to šest bodů, stačilo to však pouze na třetí místo. V průběhu závodu byl totiž aktivnější Ondřej Bambula z domácího ČEZ CT Tábor. Ten nasbíral během padesáti okruhů celkem jednadvacet bodů a vybojoval si celkové druhé místo.
Následující díl Táborských okruhů je na programu v úterý 14. května.

Zdroj: Youtube