Sobotní deštivé ráno trochu potrápilo jezdce, kteří na kluzkém povrchu padali, ale počasí se umoudřilo a s větrem přispělo k vysušení závodní dráhy, která byla připravena k bojům o mistrovské tituly ve všech kategoriích. Jan Seidl si první rozjížďkou vyzkoušel tvrdost dráhy na kluzkém povrchu v poslední zatáčce, ale další rozjížďky byly již čisté. Prvenstvím v dalších jízdách se stal již pošesté mistrem České republiky a oblékl mistrovský dres.

Protivínský bikrosař Jan Seidl na MČR v Brně.Zdroj: Archiv závodníkaV neděli svými bezchybnými jízdami přispěl Honza plným počtem bodů k výsledkům týmu Pardubic, který vybojoval 3. místo v mistrovství České republiky družstev. Závodů se zúčastnilo celkem 54 družstev. Nominovanými byli vždy 4 jezdci do týmu, kteří sbírali body. Boj o první pozice byl velice těsný. Důležitá je hlavně týmová spolupráce, nominace jezdců, příprava a taktika, kterou vedoucí týmu zvolí, aby jezdci dosáhli co nejvíce bodů.

Mistrovské závody se tento víkend jeli v celé Evropě kvůli nominaci na mistrovství světa, kam letos Česká cyklistická federace vyšle dva juniory a jednoho jezdce kategorie Elite.

Mistrovství světa v BMX 2017 hostí město Rock Hill v Jižní Karolíně v USA ve dnech 27.-30. 7. Jan Seidl se jako nejmladší (12 let) spolu s dalšími šesti nejlepšími z České republiky podívá za oceán a bude reprezentovat naše barvy.

Eva Seidlová