„Jedná se o lyžařské závody pro všechny děti, a to jak neregistrované, tak registrované ve Svazu lyžařů České republiky. Ambasadorem závodu je bývalý reprezentant Martin Jakš, se kterým se děti mohou setkat přímo na Vodníku,“ zve na akci předseda Fischer Ski klubu Šumava Vimperk Karel Hudeček s tím, že první závodník vyběhne na trať v 10 hodin.

Koupaliště Hulák. Ilustrační foto.
Koupaliště Hulák se musí před zahájením sezóny opravit

Jde o závod obratnostní, každý může běžet, jak chce a startovat se bude intervalově, aby měl každý čas a prostor pro zdolání dané překážky. „Sice bude měřen čas, avšak rychlost nebude zdaleka nejdůležitější. Děti budou muset na poměrně krátké trati zdolat několik lehkých překážek a prokázat svou dovednost. Závod tak bude spíše hrou a zábavou,“ doplnil Karel Hudeček.

A jaké překážky děti čekají? Například osmička, slalom, skoky, vlny, jízda pozadu, otočky, přeskok, jízda soupaž, rovnováha na jedné noze, podlézání a podobně.

Hokejový OP Strakonicka: Katovice - Drahonice 5:5.
Okresní hokejové soutěže míří do finiše

Hodnoceni budou zvlášť chlapci a děvčata a registrovaní a neregistrovaní v pěti věkových kategoriích. „První tři v každé kategorii obdrží hodnotnou cenu,“ slibuje Karel Hudeček a doplňuje: „Pro všechny účastníky je připraven zdarma mazací servis.“