Volejbalisté Jihostroje České Budějovice se připravují na sobotní zápas s Ústím nad Labem, který začne netradičně v 16.00. "Rádi propagujeme volejbal po celém Jihočeském kraji," vysvětloval netradiční krok v tréninku kormidelník René Dvořák. Jeho asistent Tomáš Skolka doplnil. "Vyrazili jsme v týdnu do školy Oskara Nedbala, která je partnerskou školou našeho klubu, chceme dětem ukázat, jak vypadá trénink volejbalových profesionálů."

A děti se opravdu ohromně bavily. Třeba i proto, že roli pohotového moderátora přijal masér Filip Hoch. V sestavě chyběl smečař Tomáš Fila, jinak na tréninku byli všichni. Zkušení i mladíci. Nechyběly ani zahraniční hvězdy. Děti si vyzkoušely volejbalová cvičení, hráči se jim po tréninku za odměnu podepsali.

Po sobotním extraligovém utkání vyrazí hráči Jihostroje na speciální volejbalový ples. "Nejdřív ale je práce, až pak zábava," apeluje na jejich koncentrovanost trenér René Dvořák. Jihostroj v boji o čelo tabulky potřebuje body jako sůl, ale zároveň musí spoléhat na zaváhání Dukly Liberec. "Dukla hraje na Odolce, to pro ni nebude jednoduchý zápas, tam se může stát cokoli," dodal Dvořák.