Tou nejlepší pozvánkou pro fanoušky jsou poslední výsledky píseckého týmu, především pak první výhra v Mol lize, které Písečanky dosáhly před týdnem v Bánovcích nad Bebravou.

Na půdě nováčka nejvyšší soutěže Jihočešky vyhrály 35:28. „Holky neponechaly nic náhodě a od začátku si šly za svým cílem vyhrát. V jednu chvíli jsme si vypracovali už osmigólový náskok a zaslouženě jsme utkání dovedli do vítězného konce,“ vrací se k duelu v Bánovcích trenér Písku Vladislav Jordák. 
 
 Písecké házenkářky zvládly i středeční zápas osmifinále Českého poháru na palubovce prvoligových Vršovic. Písek vyhrál 33:31 a vybojoval si postup do čtvrtfinále. V dresu soupeře nastoupily i bývalé hráčky Písku Lucie Líbalová a Eva Kračmanová.

Trenér Jordák byl spokojený, i když přiznává, že jeho tým se proti Vršovicím trochu trápil. „Nebylo to ono, je ale fakt, že pohárové zápasy bývají jiné. Výkonnostní rozdíly se v poháru často smazávají,“ říká kouč.

Výhra se ale počítá a Písečanky se mohou těšit na čtvrtfinále. „To je to hlavní. Sice jsme se trápili, jinak to byl ale docela hezký zápas v báječné atmosféře. Vršovicím skvěle zachytala brankářka,“ hodnotí pohárové vystoupení ve Vršovicích Vladislav Jordák.

Do zítřejšího duelu 8. kola Mol ligy proti Mostu tak půjdou hráčky Písku pozitivně naladěny. „Most bude favoritem a my nemáme co ztratit. Necháme na hřišti všechno a doufám, že diváci uvidí dobrou házenou,“ těší se trenér Písku Jordák.

V dobré formě jsou ovšem i Mostečanky. Vedou Mol ligu a minulou sobotu navíc postoupily po vítězství nad holandským Dalfsenem do dalšího kola poháru EHF.

Tento týden mají Severočešky skutečně nabitý. Ve středu dohrávaly 7. kolo Mol ligy doma s Trenčínem (29:21) a včera večer hrál Most osmifinále Českého poháru v Plzni.

No a konečně zítra v 15 hodin se házenkářky úřadujícího mistra republiky představí v Písku.

Středeřní osmifinále Českého poháru:
Sokol Vršovice – Sokol Písek 31:33 (12:16) – Branky: Petržílková 6, Juriková a Švůgrová 5 – Kubišová 9, Palasová 5, Boorová 4.
Lokomotiva České Budějovice – Slavia Praha 20:45 (10:24) – Branky: Dolejšová 7, Pánková, Farková a Oupicová 3 – Franková 6, Chovancová Tulipánová 5.