Po nevydařeném utkání v Jablonci se představili hráči kategorie U19 opět venku. V neděli ráno si přivstali a vyrazili do nepříjemně vzdáleného Náchoda, kde už v 10 hodin nastoupili na pěkném trávníku hlavního stadionu proti domácímu FK.

V prvním poločase to byl zejména urputný boj o každý metr hřiště, k vidění byla spousta osobních soubojů, mnoho agresivity, fotbalové krásy však pramálo. Domácí se snažili nakopávanými míči dostat za obranu hostí, ti však pozorně bránili a hrozící nebezpečí vždy včas odvrátili. Na druhé straně se snažili ohrozit branku domácích především v závěru prvního dějství. Do dobrých střeleckých pozic se dostal Dan a po něm Kinkor, který po pěkné akci netrefil odkrytou domácí branku.

Fotbalisté Benátek nad Jizerou si z Písku odvezli dva body.
V utkání Písku s Benátkami byly v hlavní roli penalty


Ve druhé půli hosté z Písku přidali, zlepšili pohyb, byli aktivní a přišly i dobré situace před brankou Náchoda. Dobré šance ke skórování měli postupně Musil, Blažek a Viták. Sigmundův volný kop skončil dokonce na tyči domácí branky. Hosté byli za svou aktivitu odměněni až v 79. minutě, kdy po další standardní situaci se k odraženému míči dostal stoper Karel Kulík a nezaváhal - 0:1.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, zvýšili agresivitu, kopali celou řadu rohů a trestných kopů, ale hosté byli v defenzívě koncentrovaní a všechny ataky ustáli. Na druhé straně měli několik možností do otevřené obrany Náchoda vstřelit druhou pojišťovací branku, jenže v 83. minutě Dan ze sólového úniku na domácího brankáře nevyzrál. Po něm se v obrovské šanci objevil v 86. minutě po pěkném centru Jančury kapitán Blažek, ale také nemířil přesně. Náchod se v posledních minutách zápasu pokusil ještě vsítit vyrovnávací gól, také domácí gólman se ocitl před brankou Písku, ale hosté už si body vzít nenechali: FK Náchod - FC Písek 0:1 (0:0).

Branka: 79. Kulík. Rozhodčí: Krupa – J. Franěk, T. Franěk. ŽK 4:2 (Berger, Růžička, Brožek, Smrček - Blažek, Jančura). Diváků: 120. Sestava FC Písek: Hulínko - Němeček, Klemš, Kulík, Sigmund - Blažek, Kinkor (90. Václavík), Viták, Jančura - Dan (88. Hrala), Musil (73. Říha).

Hlas trenéra

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: "Po dvou venkovních porážkách v Mostě a v Jablonci jsme chtěli naplno zabodovat a úkol jsme splnili. Nebylo to vůbec jednoduché, domácí moc chtěli vyhrát a zejména v první půli nás hodně trápili svým důrazem a agresivitou. Postupem času jsme přeci jen ukázali větší fotbalovost a dali rozhodující branku. Určitě tam byla spousta chyb, ale za přístup k utkání a bodový zisk musíme tým pochválit. Cenné vítězství bychom rádi potvrdili ve dvou domácích zápasech, a to ve středu s pražským Motorletem a v sobotu v jihočeském derby s Táborskem."