První poločas nabídl vyrovnaný souboj, v němž si žádný ze soupeřů nedokázal vybudovat větší náskok. Zkraje několikrát o gól vedly zlínské házenkářky, ve druhé části úvodního dějství se karta obrátila a do kabin odcházely o dva góly spokojenější hostující hráčky – 14:16.

Po změně stran se domácí celek během pěti minut dvakrát dotáhl, ale po čtyřbrankové šňůře se Písek v 41. minutě utrhl do rozhodujícího náskoku – 18:23, který kontroloval až do konce.

„Z postupu máme pochopitelně radost, ale s naším výkonem především v prvním poločase úplně spokojená být nemohu. Chyběl nám větší elán i nasazení, jako bychom jeli se zataženou ruční brzdou. Možná to bylo i dílem toho, že jsme hráli ve všední den a absolvovali únavnou cestu, ale na to se nelze vymlouvat. Po změně stran se však tým zvedl, a přestože tam měl zase několik dílčích výpadků, dokázal předvádět i pěkné akce, povedlo se vstřelit několik gólů z rychlých útoků a zlepšila se i obranná činnost. V naší hře jsou určitě rezervy, ale zase jsme si proti Zlínu spravili chuť po domácí smolné remíze v MOL lize,“ konstatovala písecká trenérka Kateřina Hromádková.

Kromě Písku si účast v semifinále Českého poháru zajistily i házenkářky Mostu a Hodonína, poslední postupující vzejde ze souboje Kynžvartu s pražskou Slavií.

Handball PSG Zlín – Sokol Písek 30:36 (14:16)

Branky: M. Sekulová 8, Ševčíková 5, Holincová 4, Polomíková 3, Kolářová 3/2, Herbočková 2, L. Sekulová 2, Daňková 1, Štipčáková 1, Sedláčková 1 – Pokorná 9, Stellnerová 7, Chlupová 5/1, Kubišová 4, A. Velková 4, B. Velková 2, Součková 2, Pešková 2. Sedmimetrové hody: 3/2:1/1. Vyloučení: 2:6. ŽK: 2:2. Rozhodčí: Valášek, Vychodil.

Další výsledky čtvrtfinále Českého poháru žen:

Poruba – Most 23:31, Hodonín – Olomouc 30:29, Kynžvart – Slavia - hraje se 12. prosince.