Propagují basketbal, svou školu i město. Jako jediný jihočeský účastník vzali představitelé a hráči Tylovky celý projekt velice vážně. Na palubovkách drtí soupeře jednoho po druhém a navíc všem ukázali, jak se správně chopit také pořadatelské role, když v rámci domácího hracího dne nadchli pražské organizátory soutěže, která má vzor v nejprestižnější basketbalové lize světa – severoamerické NBA.

Tylovka, která své duely hraje v dresech týmu Memphis Grizzlies, udělala ve čtvrtek poslední krok mezi nejlepší celky, když v Praze na Folimance nezaváhala a s přehledem prošla semifinálovými boji.

Odměnou bude všem zbývajícím čtyřem týmům velké finále, které se bude konat ve středu 14. prosince v hale Královka v Praze, kde své mistrovské zápasy hraje ženský tým USK Praha a při prestižních duelech v evropských soutěžích také nejlepší český basketbalový celek z Nymburka.

V NBA, kde se pod bezednými koši prohánějí ti nejlepší světoví basketbalisté, tým Memphisu na titul stále čeká. Malí písečtí Medvědi však k jeho dosažení nemají vůbec daleko.