Diváky tolik vyvolávaný padesátý gól vstřelila do soupeřovy branky jen několik vteřin před koncem zápasu Marta Krouská.
Po utkání odpovídala šťastná střelkyně na otázky Píseckého deníku.

Jaký byl zápas proti týmu ze samého dna interligové tabulky?

Pro nás bylo velice těžké se na zápas maximálně koncentrovat, protože u nás to bývá zpravidla tak, že se přizpůsobíme hře soupeře. A to pokaždé, ať už hrajeme proti těžkému nebo proti lehčímu soupeři. S holkama  jsme se bály, že nebudeme hrát proti Nitře v plném nasazení, což se také v úvodu zápasu potvrdilo. Pak jsme se ale  vzchopily, udělaly jsme několik úspěšných trháků a začaly jsme střílet jednu branku za druhou.

V některých fázích zápasu jste inkasovaly poměrně laciné branky. V čem to bylo?

V poslední době máme docela velké problémy s obranou. Před následujícími zápasy musíme v tréninku v tomto směru ještě hodně zapracovat. A v samotných utkáních  je třeba, abychom hrály v plné koncentraci. Blíží se play off a všichni věříme, že v něm nebudeme chybět. A pokud se do něho probojujeme, tak s takovou obranou v něm nemůžeme uspět.

Kolikrát se vám podařilo ve vaší kariéře vstřelit v zápase padesátý gól?

(Velký smích) Pokud si dobře pamatuji, tak dneska to bylo poprvé. Tento výsledek je  zřejmě rekordem v interlize.

Bude vás tento gól stát nějaký poplatek do oddílové pokladny?

Asi ano. Byl to padesátý gól, tak to zřejmě bude za padesát korun…

Je tato vysoká výhra nad Nitrou dostatečnou pozvánkou pro diváky na nadcházející utkání s pražskou Slavií?

Samozřejmě, že Slavia je docela jiný soupeř než Nitra, přesto nad ní budeme chtít zvítězit co největším brankovým rozdílem. To proto, že se „pereme“ s Olomoucí také o co nejlepší skóre. Kdybychom měly s Hanačkami stejný počet bodů, tak by mělo o pořadí rozhodovat  skóre, proto se snažíme hodně gólů dávat a co nejméně jich inkasovat. Je nám ale jasné, že se Slavií to bude zcela jiný zápas.

Dneska už je jasné, že Písek patří k vážným aspirantům na postup do play off.  S jakou taktikou nastoupíte do zápasu se Slavií?

Už nějakou dobu jdeme do každého zápasu s tím, že musíme vyhrát, jinak to ani nejde. Zlín má nyní před sebou lehčí soupeře a zřejmě právě s ním se budeme prát o třetí nebo čtvrté postupové místo.

My teď musíme bojovat o každý bod, který pak může být v konečném účtování nesmírně cenný. Nesmíme nikde ztrácet, ani v Senci, a vyhrávat doma je prostě povinnost. Až pojedeme k poslednímu zápasu do Zlína, musí být už rozhodnuto.