Stejně jako první vzájemné utkání letitých rivalů Zlivi a Písku, tak i jejich druhý letošní souboj byl součástí víkendového dvojboje.
Tentokrát se uskutečnil na hřišti Zlivi. Písečtí znovu potvrzovali, že se jim proti tomuto soupeři daří.

Po počátečním okoukávání přišlo pro hosty rozhodující období od 7. do 11. minuty. Vše načal Kabele, který našel Habarta a bylo to 0:1. Již o osm vteřin později přišel další úder hostí. Po vyhraném vhazování se hra přesunula znovu před branku domácích, Kabele si našel volný míček mezi kruhy a bekhendovou střelou překvapil zlivskou obranu – 0:2.

Ještě stále v 8. minutě se povedl rychlý protiútok také druhému útoku hostů. Mergl přihrál nabíhajícímu Volfovi a ten se proti Veselému nemýlil – 0:3. V čase 10:12 znovu úřadoval druhý útok Píseckých, po rychlém protiútoku se dvojice Mergl – Volf zasloužila o čtvrtou branku oranžovo-černých – 0:4.

Zliv byla tímto vývojem viditelně zaskočena a na hosty nestačila. V prostřední části tak domácí přitvrdili a místy až zbytečně dohrávali osobní souboje. Tím ale darovali Písku přesilové hry, které však hosté nedokázali využít. Zvětšený důraz domácích naopak přinesl ovoce ve 24. minutě, když zmatků v písecké obraně dokázal využít Čipera a vykřesal pro Zliv naději – 1:4.

Další šance domácích ale končily na výborně chytajícím Kukrálovi, který předváděl jeden jistý zákrok za druhým. Ve třetí třetině pokračovala agresivní hra domácích.

Jenomže Písečtí již hráli o poznání lépe a chytřeji než v prostřední části, a tak hráči Zlivi především ztráceli nervy z vlastního neúspěchu. Potvrzení vítězství Švantláku připravil Suchý pro Hromádku dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou – 1:5.

Branky a nahrávky: 24. Čipera (Řimnáč) – 7. Habart (Kabele), 8. Kabele (Habart), 8. Volf (Mergl), 11. Volf (Mergl), 43. Hromádka (Suchý). Střely 31:42, vyloučení 9:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, diváků: 20.

Sestava HC ŠD Písek: Kukrál – Hronek, Kozák, Suchý, Procházka – Hromádka, Kabele, Habart – Mergl, Pelc, R. Volf.

Písecký útočník Marek Kabele po utkáních řekl:

„Ze dvou víkendových zápasů jsme chtěli získat šest bodů a to se nám povedlo. Bojujeme o čtvrté místo v tabulce    a těmito body jsme se dostali na dostřel."

Poslední soutěžní utkání v letošním roce sehraje tým HC ŠD Písek tuto neděli, kdy od 11 hodin nastoupí v Českých Budějovicích proti Starsu Suché Vrbné. Písečtí mají svému soupeři co vracet,  jak za závěr loňské sezony, tak za první letošní vzájemný souboj, ve kterém Stars uspěl v písecké Orange Aréně.

VÁCLAV PELC